По 37 гривень вже не буде? Чого чекати від курсу долара до кінця літа

Серпень може стати останнім місяцем курсового затишшя

Курс долара в Україні повільно, але впевнено зростає: 18 серпня він досяг максимального значення за останні три місяці та перетнув позначку 38 гривень за долар, і ймовірно, ця тенденція збережеться найближчим часом.

Прогноз курсу долара до кінця серпня дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

За словами експерта, зростання курсу, що почалося, викликане насамперед такими факторами, як припинення зернової угоди та підвищення акцизу на пальне, що безпосередньо пов’язано з валютним ринком.

— В результаті на ринку зменшилася кількість валюти, експортери стали завозити менше доларів в Україну, зменшився експорт зернових тощо.

 

Також дещо збільшився і попит на іноземну валюту, адже імпортери хочуть щось купувати, — пояснив Плотніков.

Він додав, що до кінця серпня готівковий курс долара навряд чи виявить якийсь активний рух.

Так, найімовірніше, показники іноземної валюти залишаться за межами 38 гривень, але різких поворотів долар, швидше за все, не продемонструє, – вважає професор.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень