Пляжний сезон і басейни. Чи безпечно їх відвідувати після карантину?

В Україні можливість зараження через воду тільки вивчають

Міністерство охорони здоров'я наразі вивчає можливість передачі коронавірусу через воду. Це стосується басейнів, річок, озер, а також морів, — повідомляє видання Vrogode.ua.

Якщо такий шлях передачі інфекції визнають малоймовірним, то українцям дозволять купатися в річках, морях, озерах і басейнах після пом'якшення карантину, — розповів в ефірі UA:Українське радіо головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, рішення про можливість купання у водоймах уряд прийматиме найближчим часом.

Спортзали ми відкриваємо на другому етапі, а щодо басейнів є проблема, оскільки ми тільки вивчаємо питання, чи може передатися вірус через воду. І це питання буде також стосуватися пляжів, — сказав Ляшко.

І хоча офіційного дозволу на відкриття пляжів й басейнів в Україні ще немає, деякі європейські країни таку можливість уже вивчають. З’являлися повідомлення, що в Іспанії навіть хлорували пляжі.

Наприклад, Вища рада з наукових досліджень Іспанії (CSIC) назвала купання в морі абсолютно безпечним. Вони аргументують це з тим, що солона вода і сонячне ультрафіолетове випромінювання перешкоджають поширенню COVID-19.

Що стосується річок, ризик зараження мінімальний через наявність течії. Загроза зараження не в воді, а в респіраторних виділеннях людей. Тому дуже важливо дотримуватися дистанції й після карантину.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень