Хотіли ЗНОВУ збити пасажирський літак і звинуватити Україну: СБУ знешкодили ДРГ (ФОТО/ВІДЕО)

Подібне вже сталося у 2014 році

СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка планувала збити пасажирський літак. Таким чином окупанти хотіли звинуватити у злочині українських військових та міжнародних постачальників зброї нашій країні.

Агенти генштабу збройних сил РФ готували теракт — планували збити пасажирський літак над територією Росії чи Білорусі, повідомив Артем Дехтяренко.

В атаці на повітряне судно окупанти мали намір безпідставно звинуватити Україну та наших партнерів. Для вчинення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) «Stinger».

 

 

Щоб викрасти і приховано вивезти за кордон іноземний ПЗРК, представники спецслужб країни-агресора дали відповідне завдання своїй агентурній групі.

За даними спецслужби, до складу ворожої ДРГ входили двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев, який є кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил РФ та має позивний «Морпех».

Встановлено, що раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку, каже речник СБУ.

За його завданням ворожі агенти намагалися встановлювати зв’язки з представниками ЗСУ під виглядом патріотично налаштованих волонтерів.

 

Для формування «довірчих» відносин вони передали українським військовим достовірну інформацію щодо позицій і переміщення окупаційних підрозділів так званих «кадировців».

 

Потім російські агенти планували використати напрацьовані контакти для незаконного отримання іноземного ПЗРК та його передачі до країни-агресора, зазначають в СБУ.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали всіх учасників диверсійно-розвідувальної групи окупантів. Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин викритого злочину та притягнення до відповідальності його організаторів.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на Донеччині з установки «БУК» збили літак «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із нідерландського Амстердаму в малайзійський Куала-Лумпур.

Тоді загинули 298 людей – усі, хто був на борту.

ФОТО 18+

За згодою України, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування – і технічне, і кримінальне – очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих.

Вину за скоєне росія на себе й досі не взяла.

Нідерланди. Реконструкція літака рейсу MH17

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень