Півтисячі за підтримку кандидата в президенти пропонують на Рівненщині

Громадянин повідомив про підкуп виборців

Минулої доби до правоохоронців надійшло три повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Учора до поліції звернувся 58-річний житель села Великі Селища Березнівського району. Повідомив, що до нього зателефонувала незнайомка. Назвавшись представником одного з кандидатів, запропонувала надати списки виборців з-поміж місцевих жителів, розповідає заступник начальника обласного управління поліції Руслан Стрельбіцький:

- Запропонувала надати списки місцевих мешканців населеного пункту для проведення з ними певної агітаційної роботи, та у разі згоди голосувати за кандидата, наданню грошової винагороди у сумі 500 гривень. І вже за результатами перемоги кандидата, також запропонувала додаткову суму – 250 гривень кожному громадянину, який підтримав претендента.

За фактом підкупу виборця поліцейські розпочали досудове розслідування.

Між тим, у Костополі поліцейські перевіряють факт збирання адрес та контактних даних виборців осередком однієї з політичних партій - для використання їхніх голосів за гроші під час голосування.

А у Сарнах на електроопорі помітили плакат із передвиборчою агітацією, що порушує порядок її розміщення. Особу порушника поліцейські встановили. На 20-річного місцевого мешканця склали адмінпротокол. Матеріали скерували до суду.

З початку передвиборчої компанії до поліції Рівненщини надійшло 38 повідомлень. За результатами їх розгляду правоохоронці склали 20 адмінпротоколів та скерували матеріали до суду для ухвалення рішення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень