Правоохоронці повідомили про результати повернення Нацгвардії на бурштинові родовища Рівненщини (9 ФОТО/ВІДЕО)

Вилучили півтонни бурштину за два тижні

Понад двісті правоохоронців із числа працівників поліції у Рівненській області та Національної поліції України, патрульної поліції та військовослужбовців Нацгвардії на початку березня розгорнули свою роботу у північних районах Рівненської області.

Заступник начальника оперативного штабу Руслан Стрельбіцький каже, що вжиті заходи дають результати і ситуацію дещо вдалося стабілізувати:

- У результаті вжитих організаційних заходів вдалося стабілізувати ситуацію в урочищі Гальбин Сарненського району та селі Кухітська Воля Зарічненського району, де виставлено по п’ять та чотири стаціонарних блокпости відповідно. Цілодобово залучаються працівники оперативного штабу і на урочища, де, за оперативною інформацією, відбувається незаконний видобуток «сонячного» каміння.

Зокрема, 22 березня близько опівночі під час відпрацювання бійцями оперативного штабу на вулиці Вишневій у Сарнах було зупинено автомобіль марки «Mercedes Sprinter» під керуванням 43-річного жителя села Масевичі Рокитнівського району.

У салоні мікроавтобусу також перебувало семеро пасажирів-односельчан віком від 31 до 47 років. Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили поліетиленовий пакет із камінням бурштину-сирцю вагою 861 грам. Його працівники слідчо-оперативної групи вилучили та відправлять на експертизу.

Транспортний засіб доставили на територію Сарненського відділу поліції та наразі слідчі готують клопотання до суду про накладення на нього арешту.

За 15 днів роботи оперштабу до поліції надійшло 143 повідомлення щодо незаконного видобутку бурштину, з яких 83 — внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - повідомляє прес-служба поліції у Рівненській області.

Правоохоронці виявили 42 особи, причетні до незаконного промислу, вилучили 31 мотопомпу та 21 одиницю транспортних засобів і 544 кілограми бурштину-сирцю.

[media=81956] 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень