Півмільйона з бюджету Рівного - на зуби школярів

Замінять бормашини, про які досі складають жахливі історії не лише у школах

Півмільйона гривень для закупівлі нового стоматологічного обладнання у школи міста виділили депутати міської ради Рівного.

Йдеться про вісім навчальних закладів, де досі стоматологи працювали на старому устаткуванні. Зокрема на відомих у народі «бормашинах», яким вже більше тридцяти років.

Зауважимо, що усі стоматологічні кабінети у школах є частиною однієї структури – міської дитячої стоматологічної поліклініки, що на вулиці Марка Вовчка, 14. У поліклініці надають весь спектр стоматологічної допомоги: від лікування карієсу до хірургічної та ортодонтичної допомоги. Поліклініка оснащена сучасним обладнанням і, головне, лікують тут безкоштовно, що для 80% дітей, котрі не мають можливості лікуватися платно, дуже важливо. На цьому акцентують увагу у самій поліклініці.

Головний лікар дитячої стоматполіклініки Маргарита Михайловська зраділа звістці про виділення суми у розмірі 500 тисяч гривень. Лікар розповіла нам про саме обладнання та його призначення:

Кошти виділили для стоматологічних кабінетів у школах № 1, 8, 13,18, 22 та у НВК № 19. Також за ці гроші планується купівля ще однієї стоматологічної установки нам в поліклініку, у ортодонтичний кабінет. Також одну установку купимо і для хірургічного кабінету поліклініки. Також нам треба один безмасляний компресор для установки, яка поламалась у головному лікувальному кабінеті.

Маргарита Михайловська зауважила, що мінімальна вартість стоматологічної установки – 70 тисяч гривень.

До слова, раніше завдяки фінансуванню міста встановили більше десяти нових стоматологічних установок у стаціонарних стоматкабінетах, при навчальних закладах Рівного.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень