Після смерті 45-річний мешканець Рівненщини врятував життя двом діткам і жінці  (ФОТО)

Першу операцію з пересадки вже провели. Трансплантували серце

Фото зі сторінки Олександра Третяка
Фото зі сторінки Олександра Третяка

Минулої ночі у міській лікарні Рівного провели чергову унікальну операцію з пересадки серця.

Нове серце отримала 60-річна мешканка Рівненського району. Донором для неї став 45-річний мешканець Рівненщини. До міської лікарні він поступив з черепно-мозковою травмою, яка призвела до смерті головного мозку.

Фото зі сторінки Олександра Третяка
Фото зі сторінки Олександра Третяка

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Операцію провели медики ЦМЛ Рівного спільно з лікарями Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова та НДСЛ «Охматдит». Неймовірна подяка медикам. Їхня робота – дивовижна! Окрема подяка головному лікарю ЦМЛ Кучеруку Євгену Філімоновичу, – написав міський голова.

Фото зі сторінки Олександра Третяка
Фото зі сторінки Олександра Третяка

До слова, 45-річний чоловік також врятував життя і двом діткам 1 та 5 років. У столичному «Охматдиті» їм пересадять нирки та печінку. 

Міський голова співчуває і водночас дякує рідним донора, адже завдяки «їхньому рішенню у час невимовного горя, подаровано шанси на життя одразу кільком людям!».

Стратегічно важливо розвивати трансплантацію в Рівному, а не відправляти людей за кордон, де операції коштують в п'ять разів дорожче. Будемо розвивати цей напрямок пересадки органів в Рівному, бо потреба в операціях з трансплантації величезна, – зауважив Олександр Третяк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень