Пишні солодкі медові пончики з молока – ідеальний десерт (РЕЦЕПТ)

Кращого рецепта домашніх пончиків для всієї родини годі й шукати!

Пишні, ніжні, дуже високі медові пончики на молоці – це просто щось! Запевняємо, що такого десерту Ви ще не куштували.

Інгредієнти:

  • 270 мл – теплого молока;
  • 3 ч.л. – дріжджів (9 г);
  • 3 – яєчних жовтки;
  • 550 г – борошна;
  • 1 ч.л. – розпушувача;
  • 3 ст.л. – рідкого меду — 45 г;
  • 3 ст.л. – вершкового масла чи маргарину (близько 70 г);
  • щіпка – солі.

В тепле молоко вливаємо жовтки і дріжджі, все перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 10-15 хв. Коли на поверхні з'являться невеликі бульбашки, додаємо просіяне борошно, розпушувач і рідкий мед.

Після цього починаємо замішувати тісто, додавши розм'якшене масло (чи маргарин) і дрібку солі. Щоб тісто було еластичним, мнемо його руками кілька хвилин.

Пам’ятайте, що додавати масло треба саме в кінці, аби пончики вийшли пишними.

Відщипуємо або відрізаємо невеличкі шматочки тіста і формуємо з них кульки. Як сформуємо всі пончики, даємо їм «відпочити» десь 45 хв, накривши рушником або харчовою плівкою.

За цей час вони мають збільшитися мінімум вдвічі.

За бажання в медових пончиках можна зробити дірочки (для цього занурюємо палець в борошно і робимо отвір в центрі майбутнього смаколика). Але після цього треба залишити пончики в спокої ще на 10 хв.

Тепер беремося смажити пончики.

Робити це треба на олії без запаху, яка має покрити десерт приблизно наполовину. Смажимо буквально кілька хвилин з кожного боку – до появи характерного кольору.

Готові пончики можна посипати цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом, згущеним молоком, варенням чи ще медом. В будь-якому разі буде смачно!

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень