Пігментні плями: причина появи та як цьому зарадити

З віком плям стає тільки більше

Найчастіша причина появи пігментних плям на обличчі та руках – часте перебування на сонці без протисонцевих препаратів. Перші плями можуть з'явитися вже в 35 років.

Через нерівномірний розподіл меланіну виникає темна плямка на шкірі. До цього призводять вікові зміни, зміни у гормональному фоні, приймання певних ліків, а хвороби щитоподібної залози, надниркових залоз, печінки та жовчного міхура.

 

Гіперпігментація може виникати через нестачу вітамінів А, Е, C, PP, В12 та фолієвої кислоти.

Тож перш ніж шукати косметичне рішення щодо пігментних плям, найкраще проконсультуватися з дерматологом. Лікар допоможе визначити причину та виключити ймовірність захворювань.

Якщо здоров’я в порядку, здолати пігментні плями можна соком петрушки або лимона. Ним треба змащувати пігментні плями кілька разів на день.

Вибілюванням шкіри не треба займатися влітку та в період активного сонця. Спеціальні креми найкраще підбирати разом з кваліфікованим дерматологом. Краще займатися пігментними плямами восени, коли сонце не активне. Адже навіть рослинні засоби можуть підвищити чутливість шкіри до сонця, через що є ризик отримати сонячний дерматит або зворотну реакцію, коли шкіра потемніє ще сильніше.

Для профілактики появи нових пігментних плям обов’язково використовуйте кремом із SPF не нижче 30 одиниць.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: НовиниЮinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень