Підживлення вишні навесні: Чим удобрити, щоб ягода була солодкою

Поради садівникам

Для того, щоб вишня була солодкою, вносять підгодівлі. Це слід робити не тільки під час посадки, але і при цвітінні дерев. Крім удобрення ґрунту добре себе зарекомендувало обприскування дерев розчинами, що містять корисні речовини. 

Коли вносити підгодівлі

Вишня добре росте, якщо ґрунт супіщаний. Якщо ґрунти глинисті, важкі, то в лунку рекомендується внести відро піску. Але цього все одно буде недостатньо, тому землю змішують з перегноєм, додають золу. Корисно внести мінеральні добрива, найкраще для цієї мети підходять суперфосфат і хлористий кальцій.

Якщо садівник зробить так, як описано вище, він створить живильне середовище, яке підходить для вирощування молодих вишень. Після цього можна три роки не підживлювати кущі.

Щоб плоди вишні були солодкими, навесні дерево підгодовують добривами, які містять підвищену концентрацію азоту. Він потрібен для швидкого розвитку листя. Також він стимулює цвітіння, дозволяє сформувати зав'язь. Макроелемент потрібен і для утворення плодів.

Добриво

Багато що залежить від того, якого віку дерево. Якщо садівник помітив, що на листках з'явилися плями червоного кольору, пагони стали повільніше рости, це означає, що вишні не вистачає поживних речовин.

Якщо дереву немає 7 років, але приріст пагонів за 1 рік менший за 50 см, це означає, що йому потрібна підгодівля.

 

Вишню, що родить, підгодовують органікою 3-4 рази на рік. Корисно вносити в ґрунт компост або перепрілий гній.

Щоб зробити ягоди солодшими, використовують бурштинову кислоту. Ще до того, як на деревах з'явиться цвіт, їх обприскують розчином. Його роблять наступним чином: в 10 л води додають 3 г бурштинової кислоти.

Щоб поліпшити смак ягід, при утворенні зав'язей обприскують вишню розчином фосфору і калію. Через 2-3 дні після цього під кожне дерево вносять по 1 склянці золи.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень