Підвищення тарифів на газ неминуче. Коли українці побачать нові тарифи у квитанціях

Іншого сценарію як перехід до ринкових цін на газ не передбачається

Ринкове регулювання цін на газ – єдиний варіант для нормального функціонування галузі. 

Галузь страждає від того, що багато років тарифи не ринкові, немає компенсації цих тарифів, немає дисципліни розрахунків. Це грудка снігу, яка постійно накопичувалася, а ми продовжуємо її котити, - каже очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов в інтерв’ю для Forbes

На його переконання, місцева влада розуміє це. Адже тарифи мають бути обґрунтованими й забезпечувати нормальну роботу ТЕЦ. 

Безумовно, ми не будемо підвищувати тарифи під час війни. Це абсолютно правильно, бо ми маємо підтримувати людей. Після перемоги у нас єдиний шлях – ринок, - пояснює Чернишов. 

Крім того, переходу до ринкового регулювання цін на газ вимагають й іноземні партнери України, зокрема один з найбільших кредиторів МВФ. Але при цьому іноземні партнери не вимагають якихось конкретних часових меж. 

Але я думаю, що строки в один-три роки реалістичні. Поступовий перехід з обовʼязковою підтримкою тих, хто цього потребує, через адресну монетизацію субсидій.  

 

Це буде ціна, яка сформується на українському ринку. У нас є власний видобуток, ми не маємо залежати в тарифоутворенні від імпорту, - пояснює голова «Нафтогазу».

На думку Олексія Чернишова, ціна на газ для українців буде доступною та справедливою, коли Україна повністю забезпечить свої потреби газом власного видобутку.

Джерело: Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень