«Піднятий у соцмережах ґвалт перекривають сотні коментарів підтримки», - Шустик з м. Рівне про своє відсторонення

Головний лікар діагностичного центру готовий надати усі документи для перевірок 

Роман Шустик. Фото - Рівне Медіа
Роман Шустик. Фото - Рівне Медіа

У Рівненському діагностичному центрі - зміни. На місяць відсторонили від посади головного лікаря Романа Шустика. Все, через заборгованість із зарплатні за половину червня. Кажуть, що  і найближчими днями її погасять з допомогою НСЗУ.

Про відсторонення «гули» соцмережі

У четвер, 8 липня, на сайті Рівне облради з'явилось розпорядження про створення спеціальної комісії для службового розслідування.

Упродовж місяця члени комісії повинні з'ясувати, чому у медзакладі виникли проблеми з виплатою зарплати.

 

Йдеться про заборгованості в сумі майже 2 млн грн.

Самого головлікаря Романа Шустика, згідно з розпорядженням, мають відсторонити від посади на час розслідування із 12 липня.

На це момент вказала журналістка Ольга Ферар. Її допис, та думки з приводу відсторонення Романа Шустика, ми вже публікували.

У облраді кажуть, що борги є у всіх. Але не мільйонні

У коментарі Суспільному голова Рівне облради Сергій Кондрачук пояснив: розпорядження про створення комісії створив, бо реагувати на такі випадки - зобов'язаний.

 - Не маю будь-якої іншої можливості чи люфту для іншого рішення. Бо сам керівник про це повідомляє і якщо я не вживатиму певних дій, то до мене будуть питання: пане голово, ви були попереджені - чому жодним чином не діяли?, – каже Сергій Кондрачук.

Голова облради додав, що в інших обласних закладах також трапляються заборгованості, але там йдеться про сотні тисяч. І лише у двох, – діагностичному центрі та Острозькій психлікарні, – борг наразі вимірюється мільйонами.

Діагностичний центр у Рівному. Фото - Золоті сторінки Рівного.
Діагностичний центр у Рівному. Фото - Золоті сторінки Рівного.

Роман Шустик просить … не перейматись

Вже по обіді головний лікар діагностичного центру Роман Шустик все пояснив. Зробив це письмово у соцмережі Фейсбук:

- Друзі, щодо ситуації довкола мого відсторонення з посади.

Ви знаєте, що медичні заклади фінансуються з Києва. Часом із цим бувають затримки. Коли це трапилося в Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім.В.Поліщука, я почав стукати у всі можливі інстанції на всіх рівнях, щоб прискорити необхідне фінансування. Звернувся до обласної ради, якій належить наш медзаклад. Проте, замість допомоги отримав відсторонення від посади.

 

Однак, попри все Рівненський діагностичний центр здійснює свою роботу, виплачуються заробітні плати, ми зберегли трудовий колектив та розвиваємося.

 

Наші працівники отримали аванс за червень, а зараз триває виплата заробітної плати за підсумками червня. Тижнева затримка відповідно до закону ще навіть не є офіційно зареєстрованою. Її плануємо погасити вже найближчими днями.

 

Завдяки Рівненській ОДА, департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Рівненської ОДА, народним депутатам НСЗУ пішла нам на зустріч. До нашого договору будуть внесені зміни відповідно до актуальних результатів діяльності, що дасть змогу провести перерахунок розрахунків з НСЗУ та найближчими днями отримати кошти. А це дозволить погасити заборгованість по заробітних платах та збільшити фінансову спроможність нашого закладу.

 

Скептикам хочу нагадати, що за останні кілька років ми розвинули центр репродуктивної медицини, створили центр літотрипсії, відділення променевої діагностики отримало новий апарат КТ, постійно покращуємо лабораторну діагностику та ще багато чого іншого.

 

Оцінку нашій роботі сьогодні дають прості люди, які кожного дня довіряють нашому закладу. Адже щороку діагностичний надає майже мільйон амбулаторних послуг для пацієнтів з усієї Рівненської області.

 

Окремо дякую всім за добрі слова! Піднятий у соцмережах ґвалт перекривають сотні коментарів підтримки від мешканців нашого краю. Друзі, ціную вашу підтримку. Правда переможе!

 

Все буде добре!

Робіть добро!

Роман Шустик, згодом додав,

що діагностичний центр не єдиний в Україні із такою ситуацією й однією з причин стали карантинні обмеження, а точніше - зменшення кількості електронних записів, за якими й фінансує Національна служба здоров'я.

До НСЗУ Роман Шустик, повідомляє Суспільне, вже звернулись і там їх почули.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень