Підліток із Житомира провів ніч у лісі. Його шукали 400 людей

Школяр змайстрував собі сховок із листя і гілля й благополучно пережив холодну грудневу ніч

12-річний Сашко, який загубився в лісі і мусив там заночувати

12-річний Сашко, якого в суботу, 5 грудня, шукали 400 людей, провів ніч у лісі, зробивши собі сховок з листя і гілля. Хлопець заблукав і не мав при собі мобільного телефону, тож мусив заночувати серед лісу, повідомляє «Суспільне».

У поліції кажуть, що повідомлення про зникнення дитини надійшло до них у суботу близько 16:50.

За словами рідних, близько 15:00 хлопець, який гостював у селі Катеринівка Житомирського району, поїхав велосипедом до лісового масиву, де у той час перебував його батько. Згодом поїхав назад до родичів, однак до їх оселі так і не дістався.

На пошуки хлопця відправили кілька сотень поліцейських, у тому числі кінолога із собакою і спецпризначенців. А ще - лісівників, нацгвардійців, військовослужбовців та місцевих жителів.

Пошукові групи відпрацьовували лісовий масив і довколишні населені пункти, перевіряли закинуті будівлі, рівчаки, зарості та водойми. Впродовж вечора і цілої ночі розшукати хлопця так і не вдалося.

Окрім того, що зникнення дитини – це завжди надзвичайна ситуація, тривогу викликало й те, що саме у ці дні відбулося помітне зниження температури повітря нижче нуля, – розповіла керівниця підрозділу ювенальної превенції Нацполіції області Наталія Гончарук. – Пошуки також ускладнювала темна пора доби. До того ж, так склалося, що хлопчик не мав із собою мобільного телефону.

Лише під ранок змерзлого 12-річного Сашка, який брів лісом з велосипедом в руках, побачив один із лісників, задіяних у пошуках хлопця. Дитину доставили до лікарні для обстеження і надання медичної допомоги – він не постраждав, тож невдовзі його відпустили додому. З родиною тепер працюють ювенальні поліцейські.

Як з’ясувалось, заблукавши у сутінках, Сашко намагався самостійно вибратися з лісу та, ймовірно, пішов у протилежний бік.

Коли вже зовсім стемніло, стягнув гілля і притрусив його листям, зробивши собі такий собі сховок. Так і дочекався світанку, а тоді знову почав рухатись і зустрів пошукову групу неподалік села Тетерівка.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень