Підлітка на Рівненщині вкусила змія. Дитина у лікарні

Це сталося у лісі під час збирання ягід

ФОТО ілюстративне

Напередодні вдень медиків швидкої допомоги викликали у село Бродниця, Вараського району (раніше Зарічненського). Там змія вкусила підлітка.

Потерпілій 14 років. Дівчинка нібито збирала ягоди в лісі, коли на неї «напала» змія.

 

Пацієнтка була у свідомості. Стан середньої важкості. Показники гемодинаміки в нормі.

 

Виявлено сліди від укусу плазуна на правій нижній кінцівці в ділянці гомілки, - йдеться в повідомлені Рівненського обласного центру екстреної допомоги.

Бригада «швидкої» терміново надала медичну допомогу та транспортувала дівчину до Зарічненської центральної районної лікарні.

ДСНС Рівненщині водночас нагадують запобіжні заходи проти укусів змій:

Взути надійне взуття, надягнути широкі штани й заправити їх у черевики так, щоб утворився напуск зверху. Якщо змія буде кусати, то вона прокусить тканину штанів, а не шкіру;

У місці бажаного відпочинку необхідно спочатку палицею розсунути зарослі, обстежити ущелини, камінці, щоб ненароком не потурбувати змію, якщо в цьому місці й буде змія – вона скоріше втече;

  • рухаючись стежкою, тримати перед собою палицю. У гадюк слабкий нюх і слух, а поява людини зненацька може завадити їй втекти, а якщо наступити на змію – вона може вкусити;
  • уночі рухатися з ліхтариком;
  • не варто влаштовувати ночівлю поблизу можливих схованок змій: трухлявих пеньків, дерев із дуплами, біля входу в нору або печеру, поряд із купами сміття;
  • у теплі літні ночі гадюки активні та можуть приповзти до вогню погрітися – будьте обачливі;
  • слід щільно закривати вхід у намет, щоб змія не могла туди заповзти та вкусити людину уві сні.

Варто пам’ятати, що змія ніколи не нападає на людину першою. Укус змії – це акт самозахисту. При укусі зуби змії проникають у тіло жертви, укуси отруйних змій глибокі та болючі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень