Під загрозою опинилася ціла екосистема

Українські полярники знайшли тисячу пінгвінів, які опинилися у крижаній пастці

Українські полярники знайшли тисячу пінгвінів, які опинилися у крижаній пастці без їжі. Найбільший у світі айсберг під назвою A68a загрожує цілій екосистемі на Британській заморській території Південна Джорджія. Айсберг, який за розмірами як цей острів, невпинно насувається на нього, пише ВВС.

Айсберг має площу близько 4200 кв. км та важить сотні мільярдів тонн.

Є велика загроза, що айсберг сяде на мілину прямо біля острова і заблокує виходи до моря для значної популяції пінгвінів і тюленів. Без змоги отримувати їжу тварини загинуть.

Окрім того, всі істоти, які живуть на морському дні у тому місці, де айсберг сяде на мілину, загинуть.

Екосистеми можуть відновитися і, звичайно, відновляться, але існує небезпека, що, якщо цей айсберг застрягне, він може там лишитися протягом 10 років, - каже професор Джерент Тарлінг з Британської антарктичної служби (BAS).

Експерт також розповів, що це матиме значний вплив не лише на екосистему острова, а й на його економіку.

У 2004 році біля берегів Південної Джорджії сів на мілину величезний айсберг A38. Після цього на місцевих пляжах знайшли незліченну кількість мертвих пінгвінів й тюленів.

Та для тих, хто зможе вижити, айсберг може мати й позитивний результат. Екологи стверджують, що айсберги приносять із собою величезну кількість пилу, який живить океанічний планктон і таким чином приносить користь усьому харчовому ланцюгу.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень