Під Бахмутом собака врятувала бійців від смерті: Воїн з Волині розповів неймовірну історію

Вона гідна, щоб її знали

Боєць 77 окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України Роман «Ластівка» Кліщук поділився неймовірною історією порятунку захисників від голоду. Врятуватися українським героям допомогла собака. 

Собака вже була на позиції, коли ми прийшли. Я так розумію, що десь її будинок був там, де ми тримали позицію у Бахмуті. У нас їжа закінчилася. Мали стояти три доби, але шквальний вогонь був. До нас підійти не могли, щоб поміняти, та і ми вийти не могли. Стояли ще плюс шість діб, тобто всього дев’ять діб стояли. І ні провізії, нічого не було, сиділи без їжі.

 

Жужа (так назвав собаку боєць) чи свої мала нички, чи, може, якісь старі позиції були. Суть у тому, що вона свої заощадження приносила – пайки, консерви такі маленькі, кільку. Я думаю, що вона зрозуміла, що в нас вже нічого немає і тому почала носити. Зрозуміла собака, що якщо ми її не кормимо, то пора їй нести нам. Я не знаю, може, вона не те щоб не могла відкрити… Може, розуміла, … Полюбила нас, не знаю, – поділився захисник.

Однак собака ділилася не всім, наприклад, знайдену ковбасу вона їла сама.

Бойову подругу, яку назвав Жужею, Роман планує забрати додому. Розповідає, що поки він у шпиталі, за хвостатою дивляться побратими.

Забираю її, поїде зі мною на Волинь, у Ковель. Я зараз у госпіталі, хлопці інші за нею дивляться, але забирати буду я. Так у планах, а там буде видно, – каже захисник.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень