Персонал ЧАЕС у полоні третю добу. Що відбувається у зоні відчуження

Окупанти здійснюють імітацію повітряного бою

У суботу зранку Державне агентство України з управління зоною відчуження у Facebook повідомило, що російські окупанти здійснюють імітацію повітряного бою над Чорнобильською зоною

Російські окупанти третю добу утримують персонал Чорнобильської АЕС, всупереч правилам техбезпеки не даючи їм провести ротацію. Раніше вони захопили атомну електростанцію.

Державне агентство України з управління зоною відчуження наголошує, що українських військ у Чорнобилі немає і вони не ведуть там бойові дії.

Прямо зараз над Чорнобильською зоною йде імітація повітряного бою. Ми маємо інформацію про підготовку фейкових провокаційних новин для світових ЗМІ про те, що Україна обстрілює окупантів у Чорнобилі над небезпечними об'єктами, — заявили в агентстві.

Також на станції фіксують підвищений рівень радіаційного фону через пересування військової техніки загарбника. У агентстві заявили, що працівники підприємств зони відчуження до останнього залишалися на об'єктах перед тим, як атомну електростанцію захопили російські військові.

Стан частини працівників, об'єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховищ радіоактивних відходів невідомий, — додали там.

 

 Речниця Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Євгенія Кузнєцова каже, що працівникам ЧАЕС дозволяють відпочивати, але змінити їх не можна.

Їх (кілька десятків людей їх не випускають. Ротацію не дозволяють. Їх годують, персонал готує собі сам із тих продуктів, які є в столовій. Дозволять їм їсти та допускають до робочих місць.

 

Російські військові готують собі із наших продуктів, але привезли із собою власного кухара. Залишились там якісь люди, військові (російські), які охороняли та тримають ситуацію під контролем, охороняючи ЧАЕС, — розповіла Кузнєцова у коментарі Суспільному

Наразі станція все працює у плановому режимі.

Нагадаємо, Україна 24 лютого,  повідомила Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) про захоплення Чорнобильської АЕС російськими військовими.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень