«Baby Land» став одним із найчистіших дитсадків України (ФОТО)

«Чистий садок – здоровий розвиток» – таку нагороду отримав перший приватний дитячий садок Рівного «Baby Land».

Відзнаку за чистоту директорці дошкільного навчального закладу Ірині Петрик-Щоковій вручила представниця Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» Оксана Головня. 

Вона розповіла, що Асоціацію «Служба організації інфекційного контролю»  створили понад 10 років тому для налагодження санітарно-епідемічного режиму в закладах охорони здоров’я. 

 

Втім, чотири роки тому їм запропонували проєкт «Чистий садочок – здоровий розвиток», який спрямований на перевірку дотримання санітарних норм  у дитсадках країни, задля запобігання поширенню інфекційних захворювань. 

Участь у цьому проєкті не обов’язкова. Втім, керівництво «Baby Land» ще у грудні торік самостійно виявило бажання перевірити, чи відповідає їхній заклад усім нормам санітарно-гігієнічної безпеки.   

Оксана Головня розповіла, що під час перевірок представники асоціації керуються нормами, які затвердженні Міністерством охорони здоров’я та Європейськими стандартами:

Ми звертаємо увагу на те, чи правильно утримується ізолятор, чи правильно у дитсадку знезаражують поверхні, чи знає персонал коли проводити той чи інший вид прибирання.

 

Також перевіряємо, які засоби для прибирання та миючі засоби використовують у дитсадку, чи дозволені вони для використання в Україні.

 

Це важливий аспект, тому що ми маємо справу з дітками, у яких можуть виникати різні алергічні реакції.

 

Також звертаємо увага на те, чи знають вихователі, медичні сестри чи взагалі персонал, який тут працює, коли  і як потрібно обробляти руки. 

Представниця асоціації відзначила, що ще на початку їхніх перевірок у «Baby Land» було дуже мало нюансів. У дитсадку порадили збільшити кількість антисептичних препаратів, а також замінити інвентар для прибирання на більш сучасний. Всі вимоги до умов проєкту в закладі виконали.  І нині за версією асоціації «Baby Land» входить в десятку найчистіших дитсадків України. 

Керівниця ДНЗ Ірина Петрик-Щокова розповіла: 

Наша відзнака є тим аспектом роботи, який виконували для того, щоб кожній дитині та мамі у нас було чисто та комфортно.

 

Для того, аби дитина була здорова, їй треба створити певні умови. Ці умови створюються згідно із санітарним регламентом, який нині діє, і ми намагаємося його дотримуватись.

 

У дитсадку є мило-піна, засіб для дезінфекції, безконтактні сухі рушники – це все те, що допомагає зменшити розповсюдження будь-яких інфекцій, які передаються через руки.

Також за порадою представників  Асоціації «Служба організації інфекційного контролю»  у дитсадку осучаснили інвентар для прибирання, який нині є безпечним як для працівників, так і для дітей. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень