Перший сучасний пост моніторингу якості повітря запрацює в Городку вже у найближчий місяць

Система автоматично відстежуватиме якість повітря

Городоцька ОТГ стане першою громадою в Рівненській області, де буде встановлено автоматичну систему моніторингу стану атмосферного повітря. Таке обладнання компанія «Кроноспан Рівне» вирішила встановити в Городку ще в лютому 2020 року.

Тоді ж був підписаний відповідний меморандум з Городоцькою ОТГ, Рівненською ОДА, обласним департаментом екологію та природних ресурсів, Рівненським гідрометцентром.

Комплекс «Aairpointer» від австрійського виробника MLU-recordum Environmental Monitoring Solutions GmbH вже вироблений і невдовзі прибуде в Україну.

На фото - Павло Пильтяй

- «Кроноспан» як соціально відповідальна компанія надає громаді найсучасніший інструмент контролю за станом повітря. Комплекс «Aairpointer» вартістю понад 3 000 000 гривень вже закуплений і скомплектований.

 

У найближчі тижні обладнання буде встановлене у визначеній спеціалістами точці в селі Городок. Для цього ми постійно співпрацюємо з владою Городоцької ОТГ, Рівненською ОДА, народними депутатами. Неодноразово запрошували й громадські організації.

 

Про наш проєкт знають не тільки на Рівненщині, а й у столиці. На встановлення обладнання не витрачались бюджетні кошти – комплекс закупила наша компанія.

 

Також ми укладаємо угоду з сертифікованим підприємством для постійного обслуговування даного обладнання, щоб гарантувати точність його показників. Наша компанія готова одразу передати все обладнання на баланс Городоцької ОТГ.

 

Не потрібно ні кого просити про встановлення поста, немає сенсу збирати якісь підписи. Адже над цим вже працюють всі профільні структури Городоцької сільської ради та Рівненської ОДА.

 

На відкриття посту ми запросимо журналістів, громаду, всіх охочих представників громадськості. Прикро лише, що попри численні наші прохання долучитися до процесу встановлення посту і допомогти, деякі громадські організації, які люблять гучні заяви, так нічого й не зробили, - повідомив у Facebook виконавчий директор ТОВ «Кроноспан Рівне» Павло Пильтяй.

Усе обладнання «Aairpointer» відповідає стандартам ЄС та сертифіковане до використання в Україні.

Модулі будуть вимірювати концентрацію в повітрі ключових для «Кроноспану» речовин відповідно до звіту з оцінки впливу на довкілля:

  • CH2O (формальдегід),
  • діоксид азоту та оксид азоту,
  • оксид вуглецю,
  • PM10 та PM2.5 (пил),
  • метеорологічні параметри.

Обладнання що дві години автоматично передавати дані на сайти Городоцької ОТГ та Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА. Кожен охочих мешканець області зможе з ними ознайомитися.

На фото - Сергій Поліщук

 - Добре, що компанія «Кроноспан Рівне» пішла на зустріч людям у Городку, закупила дане обладнання та передає його у власність громади. Це дозволить забезпечити неупередженість вимірювання та гарантувати правдивість всіх показників.

 

Ми обговорили дане питання з депутатами та готові прийняти обладнання посту на баланс сільської ради. Також виділимо кошти на його подальше щорічне обслуговування. Щоб все стабільно працювало. Зараз екологічну ініціативу «Кроноспану» підхопило й інше велике підприємство нашої ОТГ – «Рівнеазот», яке теж планує встановити за власні кошти сучасні пости моніторингу стану повітря.

 

Тому в питанні покращення екологічної безпеки в громаді працюємо системно, бо хочем бути прикладом для інших ОТГ, - розповів Городоцький сільський голова Сергій Поліщук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень