Перший день заборони «кульків» у Рівному: ціна всюди різна, є безкоштовні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ми обійшли кілька супермаркетів, аби з'ясувати вартість одноразових поліетиленових пакетів

10 грудня почався перший етап боротьби України з пластиком. Магазини тепер не можуть давати «кульочки» безплатно, тому встановили власні ціни. 

Ми обійшли кілька супермаркетів і магазинів. Майже всюди ціни різні. 

У «7/23» - просять 10 копійок за штуку. Також є роз'яснення біля кожного з рулонів. 

В «Екомаркеті» просто розвісили червоні цінники, аби люди звертали увагу. Теж за 10 копійок. Один із працівників магазинів сказав, що купувати доведеться пакет і на яйця. І з часом вартість пакетів зростатиме. 

 А ось у «Сільпо» пакети безкоштовні. На касі питанню про платні пакети здивувалися. Касирка пожартувала: «А ви хочете, щоб були платні?» Подібним чином жартували з нашим кореспондентом і в «Екомаркеті»

Більша ціна у «Спарі» (SPAR) - пластикові пакети коштують по 25 копійок. Попри те, що монети по 25 копійок уже не є платіжним засобом   Поруч із цінником висить роз'яснення. 

В «Нашому краї» вартість пакета становить 12 копійок. Знову ж таки, де брати 1-2 копійки, які вийшли з обігу? Попередження про платні пакети є одразу на вході. 

В «АТБ» вартість роздрібної продукції 9 та 12 копійок - залежно від розміру «кулька». Теж виникає питання, як нашкребти 9 копійок, якщо можеш розрахуватися лише готівкою. 

Умовно-безкоштовними виявилися пакети в магазині «Копійка». Як пояснили в магазині, якщо ви берете розсипний товар, типу цукерок, то перший пакет - безплатний. Платити доведеться, якщо захочете взяти ще один про всяк випадок. 

Зауважимо, що рівняни зустріли ініціативу уряду позитивно. Опитування Радіо Трек в межах програми «Це інтересно» можете переглянути нижче. А більше про заборону пластикових пакетів читайте тут. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень