Перші кадри Пригожина в Ростові: він записав звернення й озвучив свої вимоги до Путіна (ВІДЕО)

«Вагнер» збив три вертольоти РФ

Пригожин зробив заяву та озвучив свої вимоги до Путіна
Пригожин зробив заяву та озвучив свої вимоги до Путіна

Російське керівництво прямо характеризує дії Пригожина як заколот та спробу військового перевороту, проте, самі військові та силовики – вірні Кремлю – не виявляють бажання вступати бойові зіткнення з підрозділами ПВК «Вагнер».

Принаймні, нічний вхід «Вагнерівців» до Ростова на Дону не зустрів жодного опору з боку регулярних частин.

На даний момент штаб Південного військового округу, який знаходиться у цьому місті,  оточений танками і людьми у формі. Вважається і виглядає, що це саме ПВК «Вагнер».

Російські силовики цілодобово доповідають Путіну про заходи, які вживаються там для протистояння «збройному заколоту».

Відомо також, що в РФ почалися проблеми з доступом до новин через інтернет.

ОПРИЛЮДНЕНО ПЕРШІ КАДРИ ПРИГОЖИНА В РОСТОВІ

«МЫ ХОТИМ ПОЛУЧИТЬ НАЧАЛЬНИКА ГЕНШТБА И ШОЙГУ. ЕСЛИ ИХ НЕТ, МЫ ИДЕМ НА МОСКВУ», - Пригожин

На ранковому відео з Ростова ми бачимо Євгена Пригожина в оточенні своїх бійців, а потів компанії двох представників штабу Південного військового Округу.

Їм Пригожин повідомляє, що його бійці збили вертоліт збройних сил РФ, бо він начебто «бив по мирним мешканцям» та озвучує свої вимоги:

«Мы хотим получить начальника штаба и Шойгу. Если их не будет, мы идем на Москву»

Пригожин зробив заяву та, фактично, озвучив свої вимоги до Путіна

ТИМ ЧАСОМ У МОСКВІ

Як повідомляє «ТАСС» з посиланням на речника російського президента Дмитра Пєскова, силовики цілодобово доповідають Путіну про заходи, які вони вживають у зв'язку зі спробою Пригожина організувати «заколот».

«Спеціальні служби, силові відомства, а саме Міністерство оборони, ФСБ, МВС, Росгвардія, у режимі цілодобової роботи постійно доповідають президенту про заходи, яких вживають, у контексті виконання раніше наданих ним доручень», – цитує видання слова Пєскова.

За словами Пєскова, генпрокурор РФ Ігор Краснов доповів Путіну про порушену проти Пригожина кримінальну справу.

ЩО КАЖУТЬ росЗМІ

Через оголошене Пригожиним протистояння «вагнерівців» і російської армії на пропагандистському телеканалі «Первый канал» вночі 24 червня почався спецвипуск новин.

У першому спецвипуску російські пропагандисти заявили, що відео, на якому армія РФ нібито завдає удару по позиціях «вагнерівців«, є »постановкою«. »Доказом", що відео постановочне, телеканал, зокрема, назвав відсутність інших свідчень удару по таборах ПВК.

Через деякий час на «Первом канале» вийшов ще один спецвипуск новин про Пригожина, пише «Новая газета». У ньому показали звернення генерала Суровікіна до найманців «Вагнера», яке раніше з'явилося в Телеграм-каналах.

Вертольоти над Воронежем. Повідомляють про, начебто, рух підрозділів ПВК "Вагнер" до Москви

За інформацією «Sota», на тлі протистояння «вагнерівців» з російськими військовими соціальна мережа «ВКонтакте» почала блокувати публікації заяв Пригожина. Судячи зі скріншоту, який опублікувало видання, адміністрація соцмережі посилається на вимогу Генпрокуратури, яку було видано 23 червня.

Крім того, пише видання «Важные истории», російські провайдери, ймовірно, почали блокувати доступ до новин у Google. Видання звернуло увагу на дані GlobalCheck - доступ до новин у Google близько 01:00 був у 25% користувачів у Росії.

НОВЕ ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ ПРИГОЖИНА

Це відео це вже пряме звернення Пригожина до росіян.

Він, окрім іншого, каже, що ЗСУ відбили великі території, а війська РФ несуть величезні втрати.

ОТ ЩО ПИШЕ СТРЄЛКОВ/ГІРКІН

Ситуація в Москві

Разом з тим, видання ВВС повідомило, що обстановка у центрі Москви вночі мала «буденний вигляд» – військової техніки чи скупчення сил безпеки не було видно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень