Перевірити шматок масла коштуватиме рівнянам кілька сотень

За ці гроші у Рівному вам розкажуть про вміст рослинних жирів

10-го жовтня в Україні відзначають день працівників стандартизації та метрології. У Рівному є власне управління стандартметрології із єдиною в області акредитованою лабораторією, де можна перевірити якість товарів.

Спеціалісти перевіряють усе: від продуктів харчування до будівельних матеріалів, розповідає керівник лабораторного центру Олексій Шевчук:

Напрямків випробувань дуже багато. Якщо це харчова продукція, то це фізико-хімічні, токсикологічні випробування, радіологічні. Якщо це по будівельних матеріалах, то це міцність, морозостійкість, вологотривкість тощо.  

Зазначимо, що вартість перевірки масла на рослинні жири недешева – близько 400 гривень за один зразок. Такі продукти як ковбаса, м’ясні вироби, сири тощо перевіряються на кожну речовину окремо, каже Олексій Шевчук.

Тож ціна різна.

Часто виробники самі приносять свої товари, аби проконтролювати їхню якість. Центр перевіряє навіть насіння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень