Перевертні-колаборанти завелися ще до війни: СБУ розповіла про «кремлівські очі» на Рівненщині

Ніхто б не міг подумати, що це зрадники

З початку повномасштабних воєнних дій росії проти України на Рівненщині почали «спливати» перевертні-колаборанти.

Так, Служба безпеки України викрила завербованого ФСБ контрактника. Чоловік був у лавах збройних формувань «ДНР», після чого почав служити за контрактом у Збройних силах України для виконання завдань ФСБ РФ з отримання розвідувальної воєнної інформації, повідомляє управління СБУ в Рівненській області.

Зловмисник збирав інформацію про дислокацію військових частин Збройних сил, у тому числі в районі проведення ООС. Він фіксував їхні переміщення, кількість, тип озброєння, особовий склад, установчі та персональні дані командирів та готувався до проведення диверсійного акту на військовому об’єкті.

Крім того, СБУ викрила жителя Рівного, який намагався вивезти з країни товари для російського військово-промислового комплексу.

Під час однієї з поїздок до рф зловмисника завербували російські спецслужби для пошуку і придбання електроніки, яка використовується для виготовлення військової техніки та озброєнь, зокрема, ракетних.

Ще одного агента ФСБ на Рівненщині засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Злочинець передавав ворогу таємну інформацію та намагався здійснити диверсію на стратегічному об’єкті критичної інфраструктури нашої області.

Ще один «герой» до початку війни контактував з представниками держави-окупанта й повідомляв їм особисті дані військовослужбовців, місце розташування та шляхи проникнення до однієї з військових частин, також інформував про рух вантажних локомотивів на залізничних станціях Рівненщини.

За час війни працівники СБУ практично щодня отримують повідомлення про диверсантів. Нині щодо них відкрили десятки проваджень.

У разі отримання інформації про підозрілі ситуації та осіб, телефонуйте на «гарячу лінію» Управління СБ України в Рівненській області на номери: (0362) 678606; (0362) 624343 та 0 (68) 596 23 02!!!

До слова, про воєнні злочини російських окупантів  на території України можна передавати до чат-бота @russian_war_tribunal_bot  у Telegram.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень