Переселенцям на Рівненщині допоможуть відкрити власний бізнес

Міжнародна організація з міграції оплатить необхідне устаткування

Переселенцям на Рівненщині допоможуть розвинути свій бізнес. Міжнародна організація з міграції розпочала проект підтримки мігрантів та місцевих громад в Україні. Переселенці з Донецької та Луганської областей, Криму, а також усі охочі віком від 18 до 60 років мають можливість розпочати власну справу, пройшовши дводенні навчальні курси. Далі  вони повинні підготувати бізнес – плани власної справи, найкращі з яких пройдуть комісію МОМ в кінці серпня та отримають грант на закупівлю обладнання. Це 625 фунтів-стерлінгів. Проте їх не видаватимуть готівкою.

За ці кошти купуватиметься необхідне для розвитку власної справи устаткування. У Рівненській області координацією проекту МОМ займається громадська організація «Чайка». Щоб заповнити анкети на участь, необхідно зателефонувати до них чи завітати до офісу. Голова організації Лариса Гунько каже:

В тому випадку, коли бізнес план буде захищений і обґрунтована та сума, яка потрібна для початку свого бізнесу, тоді МОМ безпосередньо перераховує кошти на закупку обладнання: меблів, інструментарію і т.д. Тобто готівкою ці гроші ні вам, ні нам видаватися не будуть. 

Програма допомоги включає не лише переселенців, а й усіх осіб, які постраждали від війни: вдів, воїнів АТО, які вже не повернуться  на фронт, тощо. Наразі по Україні проводиться другий етап програми. Він закінчиться 31 серпня. Навчання буде проводитись в групах по 25 осіб.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень