Попередження «Скрябіна»

І останнє інтерв'ю Андрія Кузьменка

Рік тому в автомобільній аварії біля Кривого Рогу загинув один з найвідоміших і найплодовитіших музикантів української сцени – Андрій Кузьменко, відомий як Кузьма Скрябін.

Його називали останнім неоромантиком України.

Музикант, шоумен, актор і автор кількох книжок був найбільше відомий завдяки гуртові "Скрябін", в якому він виступав чверть століття і який за цей час змінив свій музичний стиль від тужливої неоромантики і бунтівного пост-панку до м'якого, але пронизливого поп-року.

Першим сигналом успіху гурту стали "Птахи", випущені в 1995 році. Але справжня популярність настала через два роки з виходом меланхолійного альбому "Казки", який продавався на двох касетах. "Тікай, бо скоро буде війна, холодна і мокра, довга і зла. Квадратні на круглих будуть іти за те, що ті рівні, як їх не крути", - співав на всю країну з телевізійних екранів Кузьма, який чи не вперше в житті знявся у професійному музичному відеокліпі.

Тепер про цю пісню часто згадують. Не всі готові схвалювати сьогодні її антивоєнний пафос, який стає дедалі виразнішим, коли ми починаємо аналізувати й останні прижиттєві заяви та інтерв'ю Андрія Кузьменка "Скрябіна".

Події на сході України співак коментував у притаманній собі манері: "Просто є ідіотська ситуація, і я не можу знайти їй пояснення. За який хрін загинуло так багато народу? Я просто не розумію". Розповідав також, що помагав українській армії, зокрема автомобілями.Скептично відгукувався і про хвилю показного патріотизму в суспільстві:

"Начепив вишиванку і вже думає, що все помінялося. Вона має бути десь там глибоко, ця вишиванка. Зашита мамою і татом всередині".

Подаємо нижче запис останнього інтерв'ю Скрябіна

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень