Перекриття залізничних колій пенсіонерами не буде? Депутати Рівного розбиралися з поїздами

Йдеться про дизель-потяги, якими рівненські пенсіонери безплатно їздять до своїх дач у масив Кам’яногірськ Костопільського району

Фото з сайту "Голосно"

Віднедавна Львівська залізниця скасувала вранішній та вечірній поїзди «Здолубнів-Сарни» та «Удрицьк-Здолбунів». Рівненські пенсіонери через це погрожували перекрити залізничні колії. А зі Львівської залізниці пояснювали, що поїзди – на ремонті, а замінити їх на нові немає можливості, бо ні держава, ні місцева влада не компенсує їм витрати на перевезення пільговиків.

Сьогодні цю проблему на сесії міськради Рівного порушила депутат Ганна Іванова. На це депутат міськради і голова Рівненської облдержадміністрації Олексій  Муляренко пояснив, що, за словами начальника залізниці,

поїзди не їздять через технічні причини, але вже в суботу відновлять рух.

Муляренко також зауважив, що залізниці треба відшкодовувати гроші за перевезення пенсіонерів з міського бюджету. Але міський голова Рівного Володимир Хомко з ним не погодився, пояснив, що це, згідно із законодавством, має робити держава. Втім, таки доручив вивчити це питання бюджетній комісії міськради.

До речі, за словами Олексія Муляренка, у 2016 році за перевезення пільговиків залізниці компенсували 400 тисяч гривень. А торік і цього року компенсації не було. А заступник міського голови Сергій Васильчук додав, що щороку бюджет дає залізниці 3 мільйони гривень.

Саме на таку суму Рівнерада надала пільгу Укрзалізниці, встановлюючи земельний податок. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень