Перехід з гривні на Євро: в Нацбанку відповіли, коли це може відбутися

Власна монетарна політика для України - зараз це скоріше благо

Перехід з гривні на Євро може стати згубним для української економіки. Навіть якщо Україна у найближчий перспективі стане членом Європейського союзу, переходити на Євро похапцем не треба, вважає заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Країни Південної Європи, які увійшли до Єврозони, насамперед Греція та Португалія, зіштовхнулися з багатьма проблемами в монетарній сфері. Якщо їх порівнювати з країнами, які залишили власні валюти, зокрема з Чехією та Польщею, то вибір буде явно на користь останніх, – пояснює Ніколайчук. 

У цих країнах не поспішають переходити на Євро, хоча від ідеї не відмовилися. Скоріше, це далека перспектива, і поки реальних кроків тут не вживають.

Для нашої країни мати власну валюту, автономну монетарну політику – це скоріше благо, ніж недолік. Тому, мені здається, не варто поспішати в напрямку відмови від власної валюти та автономної монетарної політики, - каже Сергій Ніколайчук.

 

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень