«Пенсію системно занижували»: Відома причина мізерних виплат українців

Чим краща бальна система, яку збираються впровадити

В Україні очікуються зміни щодо індексації пенсій. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що запровадження бальної системи дозволить зробити підвищення виплат справедливішим.

Адже враховуватимуть два критерії – трудовий стаж та суму внесків. Потім порівнюватиметься конкретна заробітна плата громадянина із середньою зарплатою по Україні.

Якщо розміри будуть однаковими, пенсіонер отримає 10 балів, якщо більше – 12 балів, а якщо менше – 8 балів. Вони підсумовуватимуться за всі роки. За наявності 35 років страхового стажу розмір пенсії становитиме не менше 40% від заробітку, - зауважила міністерка.

Крім того, Оксана Жолнович розповіла, чому зараз українці отримують такі малі пенсії:

Людина отримує пенсію за формулою, де базою для нарахування пенсії є середня зарплата за останні три роки. Індексація пенсій проводиться на рівень інфляції відповідно до останніх трьох років. Тобто системно занижували пенсію такої категорії громадян. І в результаті є люди, які одержують 2500 грн.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень