Пенсії українцям перерахують: кому додадуть 1 тис. грн

Йдеться про планову індексацію, розмір якої становитиме близько 13%

Пенсії в Україні перерахують із березня 2024-го. Йдеться про планову індексацію, розмір якої становитиме близько 13%. Підвищення у розмірі 1 тис. отримають ті, пенсії яких зараз близько 8 тис. грн.

Це буде найбільшим зростанням пенсій наступного року. Наприклад, якщо ваш розрахунковий розмір пенсії становить 4 тис. грн, то за результатами індексації ви зможете отримати пенсію у розмірі близько 4,6 тис. грн.

Індексація не зачепить лише невелику кількість пенсіонерів. Це ті, хто вийшов на заслужений відпочинок протягом останніх трьох років, чи українці, які зараз мають значні надбавки до розрахункових пенсій або мають високі виплати.

Наприклад, індексація не зачепить жодного із суддів на пенсії, однак і зараз розмір їхньої пенсії сягає 100 тис. грн.

Наступне підвищення пенсій очікується у квітні. Це стосуватиметься тих, хто продовжує працювати на заслуженому відпочинку та у кого виріс стаж.

Крім того, у квітні в Україні підвищать мінімальну зарплату, як результат – збільшиться і гарантований розмір пенсії для тих, кому більше ніж 65 років і які виконали норму за стажем. При цьому з 1 лютого розмір пенсій в Україні міняти не планують.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень