Пенсія при мінімалці: яка гарантована сума виплат

Мінімальні виплати для пенсіонерів у 2024 році

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Нині можна розрахувати точну суму, яку можуть отримувати пенсіонери, якщо вони мали мінімальну заробітну плату. Проте, розмір пенсії в Україні залежить від низки факторів.
Який буде розмір пенсії при мінімалці

Пенсіонери, які мають повний страховий стаж, а це 30 років для жінок та 35 для чоловіків, отримують не менше 40% від мінімальної зарплати.

Оскільки мінімальна зарплата в Україні зросла до 8 000 гривень, то мінімальна пенсія повинна була складати 3 200 гривень, проте уряд встановив мінімальний розмір пенсійної виплати у розмірі 3 370 гривень.

Однак, у тому числі розмір майбутньої пенсії в Україні залежить від інших двох чинників: розміру сплачених соціальних внесків протягом трудового стажу та кількості стажу й середньої зарплати за 3 роки перед виходом на пенсію.

Зауважте! Якщо особа досягла 65-річного віку та не має достатнього страхового стажу, то отримуватиме мінімальні пенсійні виплати у розмірі 2 725 гривень.

Мінімальні виплати для пенсіонерів у 2024 році

З 1 березня в Україні були встановлені мінімальні розміри пенсійних виплат для різних категорій пенсіонерів:

  • 2 980 гривень – для пенсіонерів до 70 років з повним стажем 30/35 років та для осіб з інвалідністю І групи незалежно від віку та стажу;
  • 3 240 гривень – для пенсіонерів віком від 70 до 80 років з повним страховим стажем 30/35 років;
  • 3 370 гривень – для пенсіонерів, яким виповнилося 80 років і які мають страховий стаж 20/25 років.

Цікаво: На сьогодні в Україні понад 10 мільйонів пенсіонерів, з яких понад 3 мільйони отримують пенсію у розмірі 3 тисяч гривень. Це означає, що практично кожен четвертий пенсіонер отримує пенсію такого розміру.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень