Пенсіонери України можуть отримувати доплату до пенсії в розмірі 7000 грн (ФОТО)

Що придумали в ПФУ

Пенсіонери в Україні реально можуть одержати додаткові виплати у вигляді так званої «меценатської пенсії». Про це розповіли у Пенсійному фонді.

Схема 30 на 70

Доплату надають тим, кому вирішить допомогти благодійник, родич чи знайомий. При цьому, доплата у 7 тис. грн здійснюється, якщо меценат відправив 10 тис. грн.

У такому разі 3 тис. грн, що залишилися від суми пожертвування, будуть направлені на пенсії іншим українцям, пише «Обозреватель».

Як зазначається,

«Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це 7 тис. грн) буде включено до виплатних документів для обраного пенсіонера. Решту 30% буде направлено на фінансування пенсій інших пенсіонерів».

Пожертву зможе зробити будь-який громадянин України.

Не має значення, де саме він мешкає – в Україні чи за кордоном.

Такі правила передбачені законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні», який президент Володимир Зеленський підписав ще 2022 року.

 

А 15 лютого 2023-го Пенсійний фонд ухвалив постанову № 8-1, якою затвердив порядок внесення благодійних пожертв та їх виплати пенсіонерам.

Згідно з документом, юридичні та фізичні особи перераховують пожертвування на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в Ощадбанку.

Внески можуть бути знеособленими чи персоналізованими. Внести пожертву можна онлайн – через портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Як зробити пожертву на пенсію

Якщо благодійна пожертва проводиться персоналізовано, то в платіжній інструкції вказується інформація про конкретного пенсіонера, якому підуть гроші (ПІБ, дата народження, ідентифікаційний код).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень