Пенсії скорочують «заднім числом», а різницю змушують повертати: що відбувається

Українці звертаються в суд через перевірки Пенсійного фонду

Пенсійний фонд України постійно перевіряє уже призначені пенсії і в разі виявлення порушень (непідтвердженого стажу чи зарплати), заднім числом знижує виплату і змушує повернути різницю в бюджет.

Це випливає із десятків судових справ, опублікованих у публічному реєстрі, пише OBOZREVATEL.

До прикладу, 12 березня Дніпропетровський окружний адмінсуд розглянув позов пенсіонера до місцевого Пенсійного фонду. Чиновники виявили, що на довідці про заробітну плату немає коду компанії і зменшили йому пенсію з 12 200 до 4 000 грн.

При інвентаризації за довідками, виданими, починаючи з січня 1992 року, за якими в щомісячному розрахунку розмір заробітної плати або сума доходу перевищує 5,6 розміру середньої заробітної плати в Україні на день отримання зазначених сум, проводиться перевірка обґрунтованості їх видачі та відповідності зазначених у них сум заробітної плати (доходу) первинними документами, якщо в пенсійній справі відсутні матеріали такої перевірки, – йдеться у поясненні суду.

Цього разу адмінсуд зайняв позицію позивача і зобов'язав повернути йому «стару» пенсію.

Водночас в Одеській області Іллічівський міський суд 2 березня задовольнив позов Пенсійного фонду до місцевого студента, який отримував пенсію по втраті годувальника. Юнака зобов'язали повернути державі 6 200 грн.

Як говориться у матеріалах, студент був відрахований з навчального закладу, втратив право отримувати виплату, але продовжував знімати кошти.

11 березня Луганський окружний адмінсуд розглянув позов місцевого жителя, який вимагав переглянути перерахунок його пенсії з 5 900 до 5 500 грн. У результаті – Пенсійний фонд зобов'язав чоловіка щомісяця повертати до бюджету 331,6 грн. Причина – при перевірці виявилося, що частина його стажу сумнівна.

Нагадаємо, що після перевірки в отримувачів державних виплат можуть забрати пенсії через цілу низку причин. Серед таких – як помилка у прізвищі, так і тривалий період, коли пенсіонер не забирав свою виплату.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень