Патрульних Рівненщини «озброїли» радарами (ФОТО)

Відсьогодні вони почали контролювати дотримання швидкісного режиму водіями

Сьогодні поліцейські Рівненщини отримали прилади для фіксації порушення швидкісного режиму. Лазерні пристрої TruCam відразу ж почали застосовувати на дорогах області, однак поки що - у пілотному режимі.

За словами заступника начальника управління патрульної поліції області Андріана Горбачевського, найближчі кілька днів, доки водії не звикнуть до нововведень, їх не штрафуватимуть:

На даному етапі ми працюємо у превентивному режимі, тобто попереджуємо водіїв про те, що вже ведеться фотофіксація. Проте за декілька днів почнемо притягувати водіїв-порушників до адміністративної відповідальності та накладатимемо адміністративні стягнення.

Напередодні в Управлінні патрульної поліції вивчали місця концентрації ДТП, де повинні встановити спеціальні знаки (5.70) про ведення фото- та відео фіксації.

Це, зокрема, найбільш проблемні ділянки траси Київ-Чоп (поблизу Білої Криниці, Горбакова, Птичі і т.д.), Рівне-Луцьк та Городище-Сарни-Рівне-Старокостянтинів.

У місцях, де поліцейські  фіксуватимуть порушення швидкісного режиму, службові авто стоятимуть з увімкненими проблисковими маячками синього кольору.

За перевищення швидкісного режиму на понад 20 км/год правопорушник сплатить 255 грн штрафу, на понад 50 км/год – 510 грн. Попри швидкість руху авто, пристрій автоматично фіксує його марку, номерний знак та обличчя водія.

TruCam здатен зафіксувати порушення на відстані до 1 200 метрів.

За словами заступника начальника УПП Рівненщини, у поліції достатньо радарів, однак точної кількості він не назвав.

До слова, пристрій має спеціальний алгоритм шифрування, що практично унеможливлює втручання у його роботу. Фото- та відеодокази правопорушень тривалий час зберігатимуться в Управлінні патрульної поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень