Патронатні сім’ї: Що це таке і скільки таких на Рівненщині

Таких родин більшає

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

На сьогодні у Рівненській області є три патронатні сім’ї. У них виховують дітей, батьки яких перебувають у складних життєвих обставинах, розповів директор Рівненського обласного центру соціальних служб Ананій Бучак.

Такі сімейні пари є Рівному, Тучині Рівненського району та Тинному Сарненського. У кожній з цих родин зараз на вихованні по одній дитині. Ще одну дитинку влаштували до сім’ї патронатного вихователя, який переїхав з Донеччини. Також у перерві між влаштуванням дітей є одна патронатна сім’я з Рівного, – повідомив Ананій Бучак.

Фахівці обласного центру соціальних служб працюють із потенційними кандидатами у патронатні батьки. Договір про послугу патронату над дитиною нещодавно уклали із сім’єю з Рафалівки Вараського району. Таке навчання проходить і кандидат у патронатні вихователі з Рівного.

Патронат – це послуга, яку отримує дитина та її сім’я, які потрапили у складні життєві обставини. Це тимчасове влаштування дитини до сім’ї патронатного вихователя для реабілітації та догляду, поки з її батьками працюють соціальні служби.

Сімейний патронат запобігає потраплянню дитини до інтернату, а держава надає можливість кандидатам в патронатні вихователі пройти навчання, гарантує заробітну плату й кошти на утримання дитини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень