Патріотичний рок проти кліше: цікавий дебют від AVTOR

Це варто послухати

Небанальний патріотичний рок, який не «наступає» на тонну кліше, а звучить цікаво і прогресивно. Новий твір від людей, що роблять Україну та людей кращими. Адже переважно саме культура формує наше світосприйняття. 

«AVTOR» — нове ім'я української сцени. Рок-гурт, що взявся підкорювати серця слухачів та наповнювати світ добротою і чистотою. Ці люди намагаються доносити до українців мистецтво заради очищення шлаку в головах. 

Дебютний трек «Все буде Україна» випустили за підтримки молодого лейблу «Flaming Records», який рішуче налаштований займатися популяризацією української музики.

AVTOR — лаконічна і водночас проста назва, що легко запам'ятовується, вона з'явилася тихенько, без шуму і реклам буквально місяць тому. І вже виконавці «залетіли» на Рок Спектрум. А ми любимо молоді імена, які ще не сплюндрували пафосні ЗМІ. Чи й узагалі помітять?

Автор текстів, музики та рупор усього проєкту Олег Левинський розповів:

– На тлі тих жахливих речей, що відбуваються в Україні. На тлі відчаю страху та болю в мене особисто спочатку з'явилось відчуття байдужості до свого життя... Таке відчуття, коли ти розумієш, що в будь-який момент ти можеш втратити все, що тобі рідне, все, що любиш. Та ти нічного не зможеш вдіяти. Тоді входиш в такий стан, мов би тобі вже нічного втрачати.  «Будь що буде – роби, що мусиш.... 

 

А після цього я побачив те, що ми називаємо цим відомим для всіх словом, зміст якого до кінця не розуміли. Єдність.

 

В школі від вчителів чули це слово 1000 разів, та не могли усвідомити всієї глибини та суті того, що це значить насправді. Тепер я це відчув нутром, душею, — каже музикант.

Трек вартий уваги. Дуже вдалий дебют на комерційну музику, інший погляд на патріотичні пісні. 

Добре,  що музиканти уникнули шароварщини та не випустили черговий «дивіться, які ми патріоти, який крутий трек, які рифи, бла-бла-бла», який на ділі вийде банальний, сотні разів клішований альтернативний рок, що перетворився на поп на гітарах. 

 Тут для порівняння напрошується новий трек Степана Бурбана. Він дуже актуальний і буде таким довго. Бо ця тема мусолить багатьох: на тлі війни з'явилася нескінченна кількість рафінованих поп пісень, що відкрито косплеять одна одну, але ніяк не впливають на прогрес музики.  Думаю, що маю рацію, — каже Олег Левинський. 

Рок-гурт «AVTOR»  уникає цих повторювань та пропонує слухачеві прогресивно-хардовий рок з недурним текстом.  Слова в пісні запам'ятовуються, а філософські думки залишають місце для роздумів. 

Що для нас справді важливо?

 

Задля чого на цій землі?

 

Ось здіймається наше Сонце,

 

Бо пліч-о-пліч на тлі війни.  

 

Бо ж тепер очевидно стало, хто ким насправді є.

 

Так говорить з нами автор у пісні.

«Все буде Україна» — починається з ніжного фолькового вступу акустичної гітари та журливого звучання альту. 

Вступне інтро одразу наводить потрібний лад на слухача, наче натякаючи, що буде мелодично-фольковий настрій з нотками суму.  Потім  перетягує полотно хардова гітара у стилі AOR Music з відтінками 80-х.

 

Риф не новий: такий ми вже чули. У нашому випадку рішення хороше: він влучає в контекст, щоб урізноманітнити структуру між акустикою, альтовими мелодіями, мрійливим басом.

 

У якісних навушниках гарно чути, наскільки бас тут цікавий і як вдало прописаний. Він створює картину меланхолійного, мистецького сприйняття пісні. 

Музиканти хотіли від початку створити культурне, але не зіпсоване попсою бачення української музики.  Соло бас-гітари фантастичне,  додає краси пісні, ноток прогресивну.

Коли його підхоплює Олег Левинський, бас звучить неймовірно класно. Структура пісні побудована добре. Такі мелодії створюють хороший твір якісної музики. 

 

Слухати трек: fanlink.to

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень