«Паша Мерседес» – на волосині від в’язниці: За митрополита УПЦ МП визначили заставу – 33 млн грн (ФОТО)

Йому винесли ще дві підозри

Фото - Еспресо

Суд змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебідю («Паша Мерседес») на тримання під вартою. Сьогодні Солом'янський суд Києва ухвалив змінити запобіжний захід для митрополита УПЦ МП. Його підозрюють за двома кримінальними статтями, з цілодобового домашнього арешту на утримування під вартою до 14 серпня з можливістю внести заставу у понад 33 млн грн. Про це повідомляє Еспресо.TV. 

Хто такий «Паша Мерседес» і у чому його підозрюють?

Співробітники Служби безпеки України 1 квітня вручили Паші Мерседесу підозру за статтею порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Після того у розташованій неподалік від Києва резиденції митрополита розпочався обшук. СБУ оприлюднила перехоплені розмови митрополита, у яких Павло Лебідь радів через те, що у Херсоні майоріють російські прапори. Також він закликав молитись за патріарха РПЦ Кирила й усіляко виправдовував агресію РФ.

Шевченківський районний суд міста Києва за підсумками проведення закритого засідання у справі митрополита церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебедя) виніс рішення про його домашній арешт у цілодобовому режимі. 

13 липня СБУ викрила нові факти протиправної діяльності настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла Лебідя. СБУ задокументувала, що за день до оголошення йому першої підозри у квітні митрополит дав відеоінтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави. Також Паша Мерседес назвав російську збройну агресію проти України громадянським конфліктом, який триває з 2014 року. Тож суд змінив йому запобіжний захід.

Віряни кинуться за ніч зібрати шалену суму розміром 33 млн грн?

Прихильники «Паші Мерседеса» зібралися біля будівлі суду, який обирав митрополиту запобіжний захід. Віряни УПЦ МП молилися під стінами суду і казали, що прийшли захищати митрополита. 

Ймовірно, завтра ми дізнаємося ім’я благодійника, який зможе внести заставу розміром 33 млн грн за Павла Лебедя.

Як митрополит УПЦ МП поводився на засіданні суді

Навіть сьогодні у залі суду Павло Лебідь не визнав російську федерацію агресоркою і каже, що винні у конфлікті ті, «хто робить агресію». Каже, що не може назвати росію агресоркою, бо там живе його сестра.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень