Папір - проти цифрових технологій: архівне сховище Рівненщини оцифровують (ФОТО)

Невдовзі з’явиться вебсайт архіву

В обласному державному архіві реалізують проєкт «Модерний архів». Нещодавно установа виграла грант Українського культурного фонду, тож 106 тис. грн спрямують на модернізацію установи.

За словами директора обласного архіву Олега Дзецька, у межах проєкту планують оцифрувати 5 тис. сторінок документів релігійних громад і модернізувати читальну залу:

Крім цього, створимо місця для роботи дослідників і встановимо великий екран із проєктором. Це покращить демонстрацію виставок документів та різноманітних майстер-класів, - впевнений керівник.

Оцифровуються документи завдяки сучасному сканеру.

Спочатку пристрій зчитує інформацію з паперу, після чого опрацьовує і переносить її в електронний формат. Опісля цифровими копіями документа можна буде користуватися онлайн, поширювати і читати їх з екранів електронних пристроїв.

За грантові гроші вже придбали потужний сканер та мережеве сховище для нього. Зараз ми оцифровуємо стародруки, датовані 1781-1939 роками. На сьогодні вдалось опрацювати більше 4 тис. сторінок. Це дуже клопітка робота, яка вимагає максимальної зосередженості, - зазначила керівниця  відділу формування архівного фонду і діловодства Олена Галамай.

Наступною інновацією архіву стане вебсайт. Його вже розроблюють на базі нової платформи. Легкий та універсальний інтерфейс полегшить доступ до інформації про архівні документи. Люди зможуть створювати заявки, заповнювати їх, а працівники надаватимуть усю необхідну інформацію.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень