Паніка, кров і багато загиблих: у районі аеропорту Кабула прогримів вибух (ФОТО/ВІДЕО)

За даними МЗС, 90 громадян України досі залишаються в Афганістані

У районі міжнародного аеропорту Кабула, де триває евакуація громадян, прогримів вибух. Інформацію підтвердив представник Пентагону Джон Кірбі.

Ми можемо підтвердити вибух біля аеропорту Кабула. Наразі жертви невідомі. Ми надамо додаткову інформацію, коли матимемо змогу, - написав він у Twitter.

За даними американського телеканалу Fox News, вибух здійснив терорист-смертник, який стояв біля воріт до аеропорту, де тисячі афганців та іноземних громадян вишуковуються в чергу на евакуацію.

У мережі оприлюднили кадри з місця вибуху, повідомляється про багатьох поранених.

Постраждалі цивільні були помічені під час втечі після нападу смертника біля воріт аеропорту Кабула.

 

Досі невідомо, скільки людей втратили життя або отримали поранення, але вважається, що метою терористів була група людей, які намагалися сісти на борт RoyalAirForce C-17A, - повідомив афганський журналіст Babak Taghvaee.

За останньою інформацією у результаті вибуху біля аеропорту Кабула загинули не менше 13-ти осіб. Серед жертв є діти.

За даними афганського журналіста, вибух стався біля готелю Baron поблизу воріт Аббей - місця, де 169 американців були врятовані наприкінці минулого тижня трьома армійськими вертольотами Chinook. У Мережі з'явилося також відео з місця вибуху.

Посол Франції в Афганістані Девід Мартінон попередив про загрозу другого вибуху приблизно 30 хвилин тому і закликав людей відійти від воріт аеропорту і сховатися.

За даними МЗС, 90 громадян України досі залишаються в Афганістані. 

Посольство України у Таджикистані тримає на особливому контролі ситуацію, яка склалась у зв'язку з вибухами поблизу аеропорту в Кабулі. 

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко. 

Як зазначається, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив українським дипломатам у Таджикистані стежити за ситуацією, яка склалась через вибухи у столиці Афганістану Кабулі. 

За попередніми даними українського МЗС, серед поранених та загиблих немає українців

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень