«Пакунки малюка» із завищеною вартістю: у Генпрокуратуру викликали Муляренка та Шамака

+ думка Віце-прем’єр-міністра Павла Розенка з цього приводу

Справу про неякісні дитячі товари із завищеною вартістю у «бейбі-боксах», які почали видавати мамам торік, розслідує Генпрокуратура.

Уряд оголошував, що вартість «пакунка малюка» становитиме 5 000 гривень.

Проте під час розслідування правоохоронцям вдалося встановити, що

договори з постачальниками підписували на суму, що на півтори тисячі гривень менша.

Павло Розенко. Фото прес-служби РОДА,

Однак в уряді і самі зацікавлені у незаангажованому розслідуванні, розповів під час візиту у Рівне Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко:

 - Я повністю підтримую усі зусилля правоохоронних органів зі старту програми навести у ній лад. Ми спеціально передали право на реалізацію цією програми міжнародним організаціям, які мають проводити відкриті тендери. Тобто не управління чи міністерство соціальної політики цим займається, а третя сторона. Якщо ж правоохоронні органи знайдуть порушення чи якісь схеми то причетні до них чиновники понесуть жорстоке покарання. Наживатися на дітях не можна.

Нагадаємо, з початку дії програми Рівненщина отримала понад 7 тисяч «пакунків малюка». За словами директора обласного департаменту соцзахисту Олексія Шамака, на якість речей у «бейбі-боксах» батьки не скаржились. Натомість в управлінні фіксували кілька випадків, коли у коробках батьки не дораховувалися обіцяних речей — такі пакунки замінювали.

Олексій Шамак. Фото прес-служби РОДА,

Про виклик у Генпрокуратуру Олексій Шамак розповів журналістам rv.suspilne.media таке:

 - Cправді, було спілкування у Генпрокуратурі, але я підписав документ, який забороняє мені розголошувати предмет та деталі розмови. Викликали й голову облдержадміністрації. Втім, після моїх пояснень потреба приїжджати Олексію Віталійовичу (Муляренку – авт.) у Генпрокуратуру просто відпала. Я надав усі пояснення та документи. Зрозумійте, ми купуємо все це в організації ООН, яка діє виключно в рамках міжнародного законодавства. Раніше «пакунки малюка» купувались за суму у понад 3 тисячі гривень за одиницю, цього року вартість «бейбі-боксів» знизилась, і тепер один такий пакунок коштує менш як 3 тисячі гривень.

За словами Олексія Шамака, в обласний бюджет на 2019 році на «пакунки малюка» заклали 67 млн гривень. До слова, лише за березень поточного року для Рівненщини купили близько 3 тисяч таких пакунків.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень