П’ять дивних заборон для туристів, про які ви не знали: загрожують штрафи та ув’язнення

Закони, через порушення яких можна втрапити в халепу

Незнання законів не звільняє від відповідальності. Особливо це стосується законів іншої країни, які ви можете відвідати, як турист.

Отже, п’ять незвичайних законів:

У Німеччині заборонено переходити вулицю на червоний. Звісно, така заборона мала б діяти у всіх країнах, та дисципліновані німці перевели це правило в розряд священних табу.

Багато хто знає про дисциплінованість німців, готових стояти на «червоний» сигнал світлофора навіть на безлюдній та безмашинній вулиці. Але не всі в курсі, що ця дисциплінованість підкріплюється жорсткими штрафами. У Німеччині вихід на червоний вважається переходом вулиці у недозволеному місці — і за це накладається штраф.

Італія – годування голубів. Влада Венеції законодавчо заборонила годувати птахів. Не можна навіть скидати птахам крихти з піци, а штраф чималий - до 700 євро (понад 30 тис. гривень). Це тільки один дивний штраф, якими багата Італія. Перед поїздкою краще ознайомитися з усім переліком.

У Греції законодавчо заборонено носити взуття на шпильках в Акрополі.

З 2009 року влада Греції заборонила туристкам носити високі підбори, відвідуючи Парфенон, і в цілому Акрополь в Афінах. Офіційна причина - підбори можуть зашкодити «історичному» мармуру.

Сума штрафу не уточнюється.

На Барбадосі та території інших екзотичних островів діє штраф за носіння камуфляжу. Брати улюблений камуфляж на риболовлю абощо категорично не варто. Це загрожує навіть тюремним терміном.

Це стосується доброго десятка тропічних країн, включаючи Барбадос, Ямайку, Гренаду, Антигуа, Домініку, Тринідад та Тобаго, де цивільним особам категорично заборонено носити камуфляж.

Причина – люди в камуфляжі асоціюються з терористами.

На Шрі-Ланці не можна робити селфі з Буддою.

Були випадки, коли туристи отримували реальні тюремні терміни за селфі зі статуєю Будди у різних позах, та навіть за демонстрацію татуювань із Буддою.

Жителі Шрі-Ланки вірять, що Будда є 9-им втіленням бога Вішну, і злочини, пов’язані з його зображенням, сприймаються всерйоз.

Заборона діє лише на селфі – самі статуї фотографувати не заборонено.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень