Озброєні охоронці беруть під варту Рівненський апеляційний суд (ФОТО)

А до кінця року почнуть охороняти всі суди міста

Йдеться про апеляційний суд, що на вул. Драгоманова, 9.

Саме його, першим в області, відзавтра візьмуть під цілодобову варту працівники нещодавно створеного територіального управління Служби судової охорони.

А вже сьогодні 9 охоронців, які мають досвід роботи у правоохоронних органах і пройшли стажування, урочисто склали присягу. Усі вони увійшли до комендантського взводу.

Службовці матимуть ті ж спецзасоби, що і поліцейські: зброю «Форт 17», гумові кийки, балончики, кайданки та інше.  

Щодо функцій новоспечених охоронців, то вони повинні забезпечувати безпеку судового процесу, підтримувати громадський порядок у суді і стежити за недопущенням проявів неповаги до суду.

А вже з наступного року до їхніх обов'язків додадуть ще й забезпечення особистої безпеки суддів, членів їхніх сімей і працівників.

Дев'ятеро перших охоронців апеляційного суду

Також в майбутньому до них можуть перейти й інші функції. До прикладу, конвоювання підсудних і охорона адміністративних приміщень.

Першим під охорону взяли саме апеляційний суд, адже це суд загальної юрисдикції і там переглядають кримінальні провадження, адмінправопорушення тощо. А ще у нього – велике навантаження.

На фото (зліва): Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович

За словами керівника теруправління Служби судової охорони Рівненщини Віктора Мороза, не усі суди охоронятимуть цілодобово:

Суди, у яких велике навантаження розгляду справ, братимуть під цілодобову охорону. Це, зокрема, рівненський апеляційний і міський суди. А там, де 1-2 справи на день, до прикладу, у Зарічненському і Радивилівському районах, буде добова охорона (лише вдень).

Керівник територіального управління Служби судової охорони Рівненщини Віктор Мороз

До кінця року в управління мають набрати ще 90 осіб сержантського складу.

До 15-25 грудня охоронці візьмуть під варту всі суди Рівного.

Зауважимо, що термін навчання для новачків - близько місяця. Після цього вони проходять стажування у суді і лише тоді приступають до роботи. Середня зарплата новоспечених службовців - близько 11 тис. грн, а начальник відділу отримує близько 20 тис. грн.

Нині в управлінні загалом працює більше ніж 50 людей.

Складання присяги новоспеченими судовими охоронцями

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень