Отруйні квіти для собак: що робити, якщо домашній улюбленець їх з’їв

Які квіти отруйні для тварин

Токсичні квіти мають неприємний смак, і навряд чи тварина буде їсти їх спеціально. Але цілком може, наприклад, захотіти пограти та випадково проковтнути цибулини, які ви розклали перед посадкою, або спробувати на смак листочки чи пелюстки.

Не дозволяйте собаці жувати лілії, гортензії, іриси, флокси, тюльпани, півонії, молочайні рослини.

Небезпека підстерігає ваших улюбленців і в квартирі. Будьте уважні та не підпускайте тварину до таких рослин, як ароїдні (наприклад, широко розповсюджена монстера), барвінкові та амарилісові.

Нарциси, крокуси , конвалії – тільки для фото, не для їжі

Такі красиві квіти в разі потрапляння в організм можуть призвести до порушень нервової системи або викликати у тварини нудоту, діарею, порушення роботи серця, нирок та інших внутрішніх органів, набряк горла, пухирі, зупинку дихання, кон’юнктивіт або опік рогівки, судоми або алергічний дерматит. 

Якщо все ж ваш улюбленець встиг проковтнути потенційно небезпечну рослину, використайте як швидку допомогу перекис водню: 3% розчин потрібно розвести водою в співвідношенні 1 до 1, а 1,5% – можна використовувати відразу.

Змусьте собаку проковтнути рідину з розрахунку:

  • для великих порід – 1 ч. л. на 5 кг;
  • для середніх порід – 3 ч. л., можна й дві;
  • для маленьких порід – 1 ч. л.

Перекис допоможе викликати блювоту, щоб вийшла отрута, після цього потрібно дати абсорбент. 

У разі, якщо ви спостерігаєте зміни в поведінці чотирилапого друга після того, як він обнюхував отруйні рослини для собак, – сонливість, млявість та інші, – потрібно терміново звернутися до ветеринара.

У клініці не зайвим буде розповісти, на які квіти або рослини падає підозра.

Джерело: woman24

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень