Отримали друге життя: 10 рідкісних українських імен для дівчат, які знову стають популярними

Імена, які мають давню історію

Рута – ім’я єврейського походження, що означає “подруга” або “рудувата”. Рута вважається цінною лікарською рослиною з корисними властивостями.

Мира – давнє слов'янське ім'я, яке походить від слова «мир» та має значення «мирна» або «ладна».

Оріана – дослівно «оріянська жінка», «орійка». В українській міфології Оріана була країною орачів. Іноді це ім'я трактують як давню назву України. 

Зореслава – жіноча форма чоловічого старовинного імені Зореслав. Утворилось від 2 слів «зоря» та «слава». Тобто, має значення «озорена славою» або «яка славить зорі».

Весна – слов'янського походження, що означає пору року. Це ім'я символізує пробудження природи після зими, початок чогось нового.

Трояна – жіноча форма, похідна від чоловічого імені Троян. Це давнє слов'янське ім'я, що сформувалось від дієслова «троїти», «примножувати». 

Пава – утворилось від латинського імені Paulina. Це жіночий варіант від Paulinus, що походить від слова «paulus» – «маленький».

Зоряна – жіноче ім'я праслов'янського походження, що походить від слова «зоря», «зірка». Це ім'я було дуже популярним в часи до хрещення Східної Європи. 

Ведана – ім'я, що походить від слов'ян. Перекладається як «та, що все знає».

Меланія – жіноче християнське ім'я. Походить від однойменного латинського імені Melania, що у перекладі – «темна», «чорна». У католицизмі існує чоловіче ім'я Меланій.

Мають особливу привабливість: жінки з цими іменами ніколи не бувають самотніми

Джерело: 24 канал 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень