Освоюємо гіроборд: правила керування й експлуатації

Гіроборд – персональний електротранспорт. Конструкція складається з поперечної дошки з колесами, розташованими з боків. За працездатність пристрою відповідають два електродвигуни, які вбудовані в колеса, і гіроскопічні датчики. Двигуни живляться від акумулятора.

У магазинах нарівні з бордами представлені гіроскутери. Їх оснащують вертикальною поворотною ручкою, яка забезпечує управління транспортом.

У цій статті ми розповімо, як правильно кататися на борді https://www.citrus.ua/uk/gyroboards/ і яких рекомендацій дотримуватися, щоб гіроборд прослужив якомога довше.

Готуємося до поїздки

Обов’язково ознайомтеся з інструкцією перед першою поїздкою. Моделі різних виробників працюють за одним принципом, але незначна різниця в експлуатації все ж таки може бути.

В інструкції можна прочитати, як їздити на електротранспорті, щоб не зазнати ушкоджень. У пам'ятці також вказано максимальну та мінімальну вагу користувача. Це важливий момент. Наприклад, якщо ви купите гіроборд для дитини, а вона буде важити менше мінімально допустимого значення, борд не зможе поїхати.

Щоб підготувати пристрій до поїздки, поставте його на зарядку. Бажано повністю зарядити акумулятор. У такому випадку ви без проблем зможете користуватися всіма додатковими функціями, якщо вони передбачені.

Стаємо на дошку

Для початку надягніть захист. Гіроборди не розвивають надвисоку швидкість, але навіть падіння за швидкості 13 км/год може бути травматичним. Перед виходом на вулицю спробуйте стати на гіроскутер вдома. Щоб відчути тактильні сигнали, які подає пристрій, можна стати на панель босоніж.

Ставати на дошку потрібно за такою схемою:

  • Увімкніть електротранспорт і поставте його на рівну поверхню.
  • Праву ногу поставте на відповідне місце на планці. Ліву поки залиште на підлозі або на дорозі. Слідкуйте за тим, щоби носок правої стопи злегка визирав, а п'ята щільно впиралася в задню частину поверхні.
  • Упріться на праву ногу і швидко перенесіть ліву на другу сторону борда.

Важливо не допускати типових помилок:

♦Не бійтеся ставити другу ногу. Гіроборд відчує асиметричний тиск, через це може виникнути сильна вібрація або дошка зірветься з місця.

♦Ставте ногу на платформу повністю. Носок обов'язково має визирати за межі платформи, а п'ята - упиратися. Якщо п'ята провисне, дошка також почне вібрувати або незаплановано їхати.

♦Не намагайтеся застрибнути на поверхню двома ногами. Різке підвищення навантаження може призвести до поломки. До того ж, так ви ризикуєте впасти.

Рухаємося вперед і назад

Почати рух допоможе слабкий нахил корпусу вперед. Не потрібно швидко збільшувати кут нахилу тіла. Чим сильніше ви нахиляєтеся, тим швидше набирається швидкість. Розвивати високу швидкість потрібно тільки тоді, коли ви впевнено почуваєте себе на дошці.

Для того, щоби поїхати назад, корпус потрібно злегка відхилити у відповідному напрямку. Не перестарайтеся, важливо весь час відчувати баланс.

Гальмуємо й зупиняємося

Відхилення корпуса назад також допомагає загальмувати. Тільки щоб зупинитися, потрібно перенести вагу тіла на п'яти. Поки ви робите акцент на носки ніг, гіроборд продовжує рухатися. Щойно ви відхиляєте корпус назад і тиснете на п'яти – гальмує й повністю зупиняється.

Спускатися з платформи потрібно обережно. Спочатку дочекайтеся, поки електротранспорт зупиниться. Потім зніміть одну ногу й за нею другу. Спускайтися треба назад, інакше ви можете впасти.

Повертаємо

Звичайно, дошка може їздити не тільки прямо. Освоювати повороти краще, коли ви вже впевнено їздите по прямій і гальмуєте. Для повороту корпус потрібно нахилити в бік, а носками натиснути на основу платформи. Планку можна повернути навіть на 360 градусів, якщо носком однієї ноги натискати на основу, а п'ятою іншої тиснути на задню частину.

Не робіть різких поворотів корпусом. Нахиляйте тулуб плавно, особливо під час перших спроб зробити поворот.

Заряджаємо пристрій

Ми вже сказали, що гіроборди працюють від акумулятора. Батарея – найважливіший і найдорожчий елемент. Щоб вона не вийшла з ладу, дотримуйтеся таких рекомендацій:

⇒Використовуйте тільки оригінальний зарядний пристрій. Якщо зарядка загубилася або зламалася, купіть аналог з ідентичними характеристиками.

⇒Перед початком заряджання вимкніть пристрій. Заряджайте компактний транспорт, дотримуючись вказаного в інструкції часу. Не залишайте гаджет включеним у розетку на всю ніч.

⇒Підключіть блок живлення до розетки й тільки потім вставляйте в гніздо гіроскутера.

⇒Якщо ви повернулися з вулиці, а за вікном дощ або холодна погода, дайте дошці висохнути й нагрітися до кімнатної температури перед підключенням до зарядки. Після холоду пристрій краще потримати в теплі протягом 2-3 годин.

*на правах реклами

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Теги: гіроборд
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень