Освіта, партійність та гендер, або Що нового у Рівнераді VIII скликання (ФОТО)

ОПОРА розкрила карти

Фото видання "Район Рівне"

За результатами місцевих виборів до Рівненської міської ради VIII скликання було обрано 42 депутати. Який гендерний, партійний та освітній склад цієї міськради, – розповіли в ОПОРІ.

Таблицю публікує на власному сайті ОПОРА

Представники 7 політичних партій стали депутатами Рівненської міської ради:

«Європейська солідарність» (10 мандатів),  «Рівне разом» (7 мандатів), «Слуга народу» (7 мандатів), ВО «Батьківщина» (5 мандатів), «Голос» (5 мандатів) , ВО «Свобода» (4 мандати), «За майбутнє» (4 мандати).

За результатами виборів більшість депутатів потрапили до ради за єдиними виборчими списками кандидатів – 23, у територіальних виборчих округах було розподілено 12 мандатів, ще 7 – гарантовано отримали перші номери у списку партій, які взяли участь у розподілі мандатів. 

Однак не всі новообрані депутати подали заяви до територіальної виборчої комісії про реєстрацію їх депутатами:

троє обранців від ВО «Свобода» відмовилися від представницького мандату і їх замінили наступні за виборчим списком партії.

Станом на 10 грудня біографічні відомості про всіх депутатів нового скликання ще не оприлюднені на офіційному сайті Рівненської міської ради, тож ОПОРА проаналізувала дані з автобіографій кандидатів, які розміщені на сайті ЦВК.

Так, всі депутати нового скликання мають вищу освіту.

Більшість депутатів, а саме 25, є членами політичних партій, ще 17 – безпартійні.

Партійними у повному складі у Рівненській міській раді є представники політичних сил «Європейська солідарність» та ВО «Свобода», а безпартійними у повному складі є депутати, які балотувались від партій «Слуга народу» та «За майбутнє».

Окрім представників «Слуги народу» та «За майбутнє», безпартійними є Сергій Васильчук, Олена Нездюр (ВО «Батьківщина»), Микола Бляшин, Святослав Клічук, Марина Кузмічова («Голос»), Михайло Жаровський («Рівне разом»).

За професійною ознакою більшість депутатів працюють у приватному секторі (24), з них 10 є приватними підприємцями, а інші – здебільшого обіймають різні керівні посади на підприємствах.

У органах місцевого самоврядування на момент реєстрації депутатами працювали 5 депутатів, ще 4 – в органах державної влади, у політичних партіях – 1, в неурядовому секторі – 2.

 

У закладах освіти та культури працює 3 депутати, лікарями – 2.

 

Також один депутат є настоятелем храму.

Відомо, що Олена Хотенко та Олександра Коваленко поєднують різні види діяльності.

Депутатський склад у порівнянні з попередньою каденцією оновився.

Хоча майже усі депутати Рівнеради VII скликання балотувалися у цю ж раду знову, а саме 34 із 42, проте мандат отримали лише 13 з них (Галина Кульчинська, Олександр Нестерук, Сергій Васильчук, Олександр Курсик, Юрій Осіпчук, Микола Бляшин, Людмила Туровська, Тамара Тимощук, Маріян Года, Анатолій Чугуєвець, Святослав Стельмащук, Любов Романюк, Роман Яворський).

У новому складі міської ради третина жінок – їх 14, а чоловіків – 28.

Натомість у раді попереднього скликання жінок було лише 9, і 32 чоловіків.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень