Острівці безпеки на двох вулицях Рівного «покажуть себе» взимку (ФОТО/АУДІО)

Припускають у патрульній поліції

ДТП, що сталася на вулиці Макарова. Тоді водій вискочив на острівок безпеки й врізався у ще одне авто. Фото - РВ.

Аварійними острівці безпеки на відремонтованих вулицях Макарова та Романа Шухевича вважають мешканці Рівного. Дехто навіть просив їх демонтувати. Нагадаємо, автор петиції, рівнянин Олександр Мамайчук, пропонує

знести острівок безпеки по вулиці Макарова біля 8-го будинку. Мовляв, поки триває реконструкція вулиці, це можна зробити, інакше – не уникнути ДТП на цій ділянці дороги.

Збір підписів триватиме до 12 листопада.

Фото із соціальних мереж, острівок безпеки на вулиці Макарова.

Але у патрульній поліції Рівненщини запевняють, що не все так просто. 

Острівок безпеки на вулиці Макарова. Фото - Рівне 1

Зокрема начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП у Рівненській області Сергій Коханюк так відповів на питання: «Чи потрібні на вулиці Макарова острівці безпеки?»:

Відповідно до нових ДБН острівці безпеки потрібні. Звичайно, повинен бути комплекс заходів, аби було безпечно рухатися дорогою як пішоходам, так і водіям. Щодо вулиці Макарова, то вона ще не здана в експлуатацію.

 

Там є обмеження швидкісних режимів – до 40 км/годину, там є знаки, що ведуться ремонтні роботи, але на це не реагують водії. Якщо аналізувати ДТП із наїздом на острівці безпеки, то є вина водія. Як це так їхати, щоб вискочити на острівець безпеки, перелетіти його і потім в’їхати в інше авто? То з якою швидкістю їхав водій? Думаю, якби це було 40 км за годину, то такого не було б.


Найкраще ситуацію «буде видно» взимку,

Вулиця Романа Шухевича, Рівне. Фото із соціальних мереж.

коли на ці дороги виїде снігоприбиральна техніка, додав заступник начальник обласного управління УПП Андріан Горбачевський:

Чи не заважають руху острівці безпеки - побачимо вже взимку, коли буде працювати снігоприбиральна техніка. Тобто комунальникам треба буде вдвічі, а то і тричі, уважнішими, щоб не пошкодити ці острівці. Ми ж розуміємо, що на дорожнє полотно намітає відповідно декілька сантиметрів снігу, чи ще чогось, і їде трактор чи грейдер, то мені здається, що ці острівці не буде видно. І їх можна пошкодити. Тобто своїми руками ми ж самі собі шкоду робимо. Але знову ж таки скажу, що це все буде видно згодом. Але це ж було зроблено у цілях безпеки наших громадян, тому будемо надіятись, що все буде нормально.

Як відомо, обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах, якщо проїзна частина дороги має чотири та більше смуг руху, передбачено новими державними будівельними нормами.

Вулиця Романа Шухевича, Рівне. Фото із соціальних мереж.

Нагадаємо, задля безпеки пішоходів на одній з найбільш завантажених вулиць Рівного – Шухевича – влітку 2018-го року почали встановлювати нові для Рівного споруди – острівці безпеки. Робітники київської будівельної компанії «Будальянс груп», яка виграла тендер на проведення капітального ремонту цієї вулиці, встановили тут три острівці. Всі вони розміщені на пішохідних переходах: два – на нерегульованих та один – на переході, де діє світлофор. Згодом такі споруди почали зводити і на вулиці Макарова. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень