Особливості корму для цуценят та дорослих собак

Власникам домашніх улюбленців на замітку!

Правильно підібраний раціон зі збалансованим складом має велике значення для нормального, повноцінного розвитку й підтримки здоровʼя собак. Проте готовий корм має бути не лише високоякісним, але й відповідати віку тварини та її нинішнім потребам. Саме тому цуценята і дорослі улюбленці повинні отримувати різний тип годування.   

Сухий корм для цуценят: що важливо знати

Основна відмінність між раціоном для цуценят та дорослих собак полягає в його нутрієнтному складі. Вітаміни, мінерали, білки, жири та вуглеводи впливають на розвиток і підтримку організму тварини в будь-якому віці. Але наявність і кількість певних компонентів у кормі залежить від того, для кого цей корм був розроблений.   

Не всі харчові формули підходять для молодих тварин. Деякі, зокрема, можуть не містити вітальних компонентів, які є критично важливими для активного росту цуценяти. Важливо також пам'ятати, що собаки різних порід і розмірів мають дещо різні потреби. Отже, ідеальний корм має бути адаптований до конкретного віку, розміру та породи вашого улюбленця.

Розмір та форма крокет

Однією з відмінностей між сухим кормом для цуценят і дорослих собак є розмір крокет: для цуценят вони менші, для дорослих собак — більші. Те ж стосується й різних порід. Через велику щелепу великі породи мають потребу в більших гранулах, тоді як маленьким породам комфортно розгризати маленькі крокети. Форма крокет також повинна бути зручною для розгризання.

Поживні речовини

Цуценята потребують більше білка для підтримки росту м'язів. Кальцій, фосфор та вітамін D відіграють важливу роль у розвитку їхніх кісток та зубів. Крім того, цуценятам потрібні інші вітаміни та мінерали, щоб нормально зростати й добре почуватися. 

Звісно, усі ці компоненти присутні й у кормах для дорослих собак, але в дещо інших пропорціях — тих, що допомагають закривати потреби саме дорослих собак. Наприклад, у них менша потреба в кальції та фосфорі, а надлишок цих мінералів може призвести до порушень обміну речовин та інших проблем зі здоровʼям.

Енергетичний баланс

Ще одна різниця між кормом для цуценят та дорослих собак полягає у його енергетичному складі. Недостатня кількість калорій може призвести до зниження активності та втрати ваги, тоді як занадто висока калорійність — до швидкого набору ваги. Це враховується при розробці формул раціонів для собак різних вікових груп, розмірів, порід, рівня щоденної активності тощо.   

Особливості породи

При виборі корму для цуценят важливо враховувати не тільки вік, але й особливості породи:

  • маленькі породи швидше стають дорослими — приблизно в 10-12 місяців. Крім того, їхній раціон має бути більш калорійним;
  • великі породи потребують більше часу і досягають дорослого віку у 15-24 місяці. Їхній раціон має бути таким, щоб підтримувати оптимальну масу тіла та здоров'я опорно-рухового апарату.

Особливості вологого корму

Вологий корм може бути чудовим вибором для цуценят та дорослих собак, адже він забезпечує додаткову вологу та має високу смакову привабливість. Проте важливо вибирати корм, який відповідає потребам конкретного віку та стану здоров'я тварини.

Чи можна годувати цуценя кормом для дорослих?

Давати цуценятам корм для дорослих собак не рекомендується. Неправильний раціон може призвести до проблем з ростом та розвитком, а також зі здоров'ям у майбутньому.

Чи можна дорослій собаці корм для цуценят?

Дорослим собакам не слід отримувати корм з високим енергетичним вмістом, яким є раціон для цуценят, оскільки це може призвести до надмірного набору ваги та інших проблем зі здоров'ям.

На правах реклами 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень