Основні зміни при реєстрації права на нерухомість у 2016 році

В Україні запроваджено нові правила державної реєстрації речових прав на об’єкти нерухомого майна.

Зокрема, з 1 січня 2016 року цим займаються виконавчі органи міських рад міст обласного значення, районні державні адміністрації та нотаріуси. Такою функцією наділені й виконавчі органи сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад, які вказаних функцій набувають у разі прийняття на сесіях відповідних рад рішень, а також будь-які юридичні особи публічного права після проходження ними акредитації у Міністерстві юстиції України.  

Реєструвати право на нерохумість може будь-який вищезазначений орган незалежно від місця розташування об’єктів нерухомого майна в межах Рівненської області.

"Тобто, для проведення державної реєстрації речових прав на нерухомість, яка розташована в межах області, фізичні та юридичні особи за власним вибором можуть звертатися до будь-якого суб’єкта", - наголошується в повідомленні прес-служби Головного територіального  управління  юстиції у Рівненській області.

За державну реєстрацію прав на нерухоме майно встановлено адміністративний збір, розмір якого змінюється у залежності від строків отримання результатів послуг з державної реєстрації.

Нагадаємо також, що з початку року право на нерухомість підтверджується лише через Інтернет. Факт володіння нерухомим майном тепер оформлюється лише в електронній формі.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень