Осінь і зима будуть аномальними: що обіцяють синоптики

До кінця року погода дивуватиме українців

Фото ілюстративне

Восени та взимку в Україні будуть чергові аномалії.

Синоптики прогнозують, що вересень радуватиме українців високими температурами. Цього місяця буде дуже спекотно. 

Так, синоптик відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Роман Мурмило пояснив причину чергового потепління.

В Україну прийде суха повітряна маса з напрямків: Північний Кавказ, Кубань, Південне Поволжя, Прикаспійська низовина, пише видання Вести.

Такі погодні умови будуть триматися десь до 5-6 вересня, вважає синоптик. Потім температура знизиться градусів на п'ять, але все ж буде вище кліматичної норми для цього періоду.

Істотного похолодання у вересні не очікується, як і серйозних опадів, –  розповів Роман Мурмило.

Фото ілюстративне

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, що жовтень не принесе великих сюрпризів. Не виключені традиційні для цього періоду тумани, а також нічні заморозки.

Осінь буде теплою і сухою, тенденції до потепління клімату у нас виявляються все сильніше. В цьому році вісім місяців, за винятком квітня-травня, були аномально теплими. І очікується, що цей тренд залишиться, – переконана фахівець.

Вона додала, що за оцінками метеорологів 2020 рік може стати найтеплішим за весь період спостережень. Але при цьому ймовірний серйозний дефіцит вологи.

Фото ілюстративне

Друга половина осені може «порадувати» сюрпризами у вигляді мокрого снігу. Але через нетипово високу температуру він не затримається.

Взимку, на думку Віри Балабух, нас можуть чекати невеликі морози, відлиги, крижані дощі й відсутність повноцінного снігового покриву, що знову негативно позначиться на водних ресурсах та ранніх польових культурах.

За повідомленням РБК-Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень