Оренда квартир під час війни: скільки коштує житло в різних областях України (ІНФОГРАФІКА)

Найбільше зросли ціни у західних областях

Війна значно вплинула на ринок оренди житла в Україні. Уподобання громадян з початку вторгнення російських військ значно змінилися, адже багато хто обирає безпечніші області для проживання, і, відповідно, там підвищують ціни на оренду.

З березня попит на оренду житла залишається досить високим завдяки внутрішній міграції українців.

Весною найпопулярнішим було житло у західних областях України, де було відносно спокійно.

Там ціни на нерухомість та оренду квартир значно зросли, передає видання «Слово і діло».

Водночас у столиці та областях, де точилися активні бойові дії, попит на оренду житла помітно впав. Столичний ринок пожвавився лише восени. На це вплинув той факт, що багато українців повернулися додому, а також до Києва переїхала велика кількість біженців зі східних та південних регіонів.

При виборі квартири українцям також важливий поверх. Великий попит існує на квартири на нижніх поверхах і якомога далі від військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури.

З початку року найбільше змінилася вартість оренди однокімнатних квартир у Закарпатській області.

 

З січня 2022 року ціни зросли на 86% і зараз сягають 8 056 гривень.

 

Також у першу трійку входять квартири на Івано-Франківщині. Майже за рік ціни зросли на 83%. Зараз оренда однокімнатної квартири обійдеться в 4794 грн.

 

Третє місце посідає Кіровоградська область. Середня вартість оренди квартири становить 5156 грн, що на 80,7% більше, аніж у січні.

Зазначимо, що змін не відбулося на Сумщині. З початку року вартість оренди однокімнатної квартири становить 2473 грн. А в деяких областях ціни на оренду, навпаки, знизилися. Найбільше зміни торкнулися Харківської області. Вартість оренди знизилася на 30,9%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень